Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a vitamínů. Dále můžeme v ovesných vločkách najít antioxidanty a minerály. Ovesné vločky mají v syrovém stavu téměř 70% sacharidů a 20% proteinu.
Co jsou ovesné vločky?
Ovesné vločky jsou skvělou snídaní, která vás dokonale zasytí, aniž byste snědli příliš mnoho kalorií. To samozřejmě pomáhá při hubnutí. Schopnost beta-glukanu zpomalit vyprazdňování žaludku může zvýšit pocit plnosti.
Proč jsou ovesné vločky léčivé?
Rozličné studie ukazují, že oves a ovesné vločky mají mnoho léčivých účinků. Patří mezi ně ztráta hmotnosti, nižší hladina cukru v krvi a snížení rizika srdečních onemocnění. Zdravé zdraví pro vás má 9 důvodů, proč byste si ovesné vločky měli dávat k snídani. 1. Ovesné vločky jsou neuvěřitelně výživné
Proč jsou ovesné vločky dobrým zdrojem vitamínů?
Vločky jsou dobrým zdrojem sacharidů a vlákniny, včetně silné vlákniny beta-glukanu. Obsahují také více bílkovin a tuku než většina zrn. Ovesné vločky mají mnoho důležitých vitamínů, minerálů a antioxidačních rostlinných látek. Půl šálku ovesných vloček (78 g) obsahuje: 2. Ovesné vločky jsou bohaté na antioxidanty