Vaření V Páře Zdraví?

Jakékolik šetrnější vaření, které prohřeje vařený pokrm dostatečně, ale přitom kratší dobu (tlakové hrnce) nebo bez luhování ve vodě (parní hrnce) vede k uchování většího množství choulostivých vitamínů a živin. Potrava připravená v páře je tak výživnější a zdravější, o absenci oleje a připálenin ani nemluvě.

Proč se vaření v páře neumožňuje?

Při běžném varu ve vodě totiž většina látek prostě přestoupí do vody a různé složky potravin se nenávratně vylijí do odpadu. Vaření v páře tento proces neumožňuje. Potraviny tak mají docela jinou chuť, než byste čekali. Zajímavou skutečností je, že tepelná úprava v páře je poměrně šetrná na váš čas i peníze.

Proč je vaření v páře nebezpečné?

Ne pro každého je vhodné a dokonce může být i nebezpečné 1 Intenzivní chuť potravin. Skutečnost, že při vaření v páře zůstává poměrně intenzivní chuť potravin, vede k tomu, že nemusíte výsledný pokrm tolik solit. 2 Pára neničí vitamíny ani živiny. Jednoznačnou výhodou vaření v páře je skutečnost, že zachová živiny i chuť pokrmu. 3 Šetří váš čas. Zajímavou skutečností je, že tepelná úprava v páře je poměrně šetrná na váš čas i peníze.

Proč vařit v páře?

Jednoznačnou výhodou vaření v páře je skutečnost, že zachová živiny i chuť pokrmu. Při běžném varu ve vodě totiž většina látek prostě přestoupí do vody a různé složky potravin se nenávratně vylijí do odpadu. Vaření v páře tento proces neumožňuje. Potraviny tak mají docela jinou chuť, než byste čekali.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector