Jejich důležitost v jídelníčku je lehce vysvětlitelná: jsou pro nás prokazatelně dobré a zdraví prospěšné. Rybí maso má nepočítaně výhod, mezi ty hlavní ale patří vysoký obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin a bílkovin, vitaminů A a D, jodu, vápníku a železa, minerálních látek a stopových prvků.
Proč je makrela dobrá pro zdraví?
Výzkumy její pravidelnou konzumaci spojují s nižším tlakem a cholesterolem, menším obvodem pasu, ochranou proti depresi a udržením zdravých a silných kostí. Makrela obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a omega-3 nenasycených mastných kyselin, zvláště je bohatá na vitamin B12, selen, niacin, fosfor a další prospěšné látky.
Co obsahuje makrela mořská ryba?
Makrela obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a omega-3 nenasycených mastných kyselin, zvláště je bohatá na vitamin B12, selen, niacin, fosfor a další prospěšné látky. Přitom má málo kalorií. Makrela – mořská ryba je bohatým zdrojem přírodního jódu, nenasycených mastných kyselin, ale i bílkovin a minerálů.
Může makrela pomoci s vysokou hladinou cholesterolu?
Makrela může zároveň pomoci s vysokou hladinou cholesterolu, která znepokojuje lékaře kvůli riziku rozvoje srdečně-cévních nemocí. Díky nenasyceným mastným omega-3 kyselinám také chrání proti depresi. Potvrzují to opět studie.