Pampeliškový Med A Zdraví?

Pampeliškový kořen podporuje trávení, díky obsahu inulinu pozitivně působí na střevní mikroflóru, která má vliv na správné trávení, a tím také pomáhá předcházet obezitě, zlepšuje imunitu a bojuje s alergiemi.

Jak je zdravý pampeliškový med?

Zlepšuje trávení, pomáhá při kožních problémech, cukrovce, potížemi se slezinou i při projevech únavy. Obsahuje poměrně vysoké množství vitamínu C, draslík a mangan. Z pampelišek si můžeme připravit lahodný čaj, skvělý jarní salát, pampeliškovou polévku i tzv.

Na co je dobrý Pampeliskovy med?

Pampeliškový med má pozitivní účinky na organismus

Tento „med“ má při pravidelném užívání pozitivní účinky na vaše játra, ale i různé alergie nebo respirační onemocnění. Navíc pomáhá při špatném trávení a léčí kožní problémy. Rovněž svědčí i slezině a v rámci boje proti žlučníkovým kamenům.

Jak zahustit pampeliškový med?

Finální zahuštění

Po rozpuštění veškerého cukru udržujte teplotu a za stálého míchání nechte med houstnout. Jakmile má požadovanou konzistenci, slijte ho do skleněných sklenic, uzavřete a nechte vychladit.

Jak chutná pampeliškový med?

Pampeliškový med má zvláštní chuť a možná si na něj budete muset zvyknout. Počítejte se silnou, štiplavou, středně sladkou a trochu hořkou chutí. Proto není vhodný do pečení jako náhražka včelího medu. Můžete si jím ale natřít chléb, sušenky nebo sýr k večernímu posezení.

Jak skladovat domácí pampeliškový med?

Jak skladovat pampeliškový med? Skladování pampeliškového medu je nenáročné, stačí vám tmavé místo. Bohatě postačí spíž, ve které uchováváte další potraviny, které nemusí být přímo v ledničce. Uchováváme v uzavřených sklenicích.

Jak se dělá pampeliškový med?

Květy pampelišek omyjeme pod proudem studené vody, aby se vyplavil pyl i brouci. Vsypeme je do hrnce, přidáme šťávu z citronu a pomeranče, strouhanou pomerančovou kůru a vodu. Necháme 10 minut povařit, až se voda zbarví do světle hnědé. Necháme vychladnout a uložíme na 1 den do chladu a temna.

Zajímavé:  Příznaky Je Mi Zima?

Jak vyrobit sirup z pampelišek?

Květy pampelišky očistíme a namočíme do vody, přidáme citróny nakrájené na tenké plátky. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin macerovat. Druhý den směs scedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a asi 15 minut povaříme.

Kolik cukru do Pampeliskoveho medu?

Sirup z pampelišek, kterému se lidově přezdívá pampeliškový med, si získává stále více příznivců.

Recept na pampeliškový med

  1. 2 l vody.
  2. 1,5 kg cukru krystal.
  3. 2 citrony.
  4. šťáva ze 2 citronů
  5. 400 květů pampelišek.

Jak dlouho se vaří pampeliškový med?

Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout. Hotový pampeliškový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem. Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu.

Jak dlouho vařit Sedmikráskový med?

2 litr. Sedmikráskové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector