Obsahuje Mražená Zelenina Vitamíny?

Mražená zelenina vitamíny Mražená zelenina vitamíny vystihuje kvalitu zeleniny zpracované mražením. Mražení je totiž nejšetrnější způsob konzervace, který uchová veškeré důležité látky, včetně vitamínů. Mražení zachová nejen vitamíny, rovněž uchová barvu, vůni i chuť.
„Výsledky studií uvádějí, že například hrášek ztratí více než polovinu obsahu vitaminu C během 48 hodin od sklizně,“ uvádí odborník. I průmyslové mrazení se tak jeví jako vhodná technologie k zachování cenných látek.

Proč mražená zelenina obsahuje více vitaminů?

Mražená zelenina obsahuje dokonce více živin. V jiné studii i po několika měsících skladování nebyl obsah vitaminů mezi čerstvou a mraženou zeleninou rozdílný. Čerstvá zelenina se sklízí předtím než uzraje, protože se posílá často na velké vzdálenosti a skladuje se mnoho dní v obchodech.

Proč je mražená zelenina mražena?

A překvapivě, není mezi čerstvou a mraženou zeleninou velkých rozdílů. Na rozdíl od mražených polotovarů je mražená zelenina vhodná alternativa k letním čerstvým salátům. Čerstvou či mraženou? V jedné studii se srovnával obsah vitaminů v osmi druzích zeleniny a ovoce – borůvky, mrkev, kukuřice, zelená fazole, hrášek, špenát a jahody.

K tomu, jak používat mraženou zeleninu?

Mražená zelenina se naopak sklízí zralá, v době kdy obsahuje maximální množství vitaminů. Šetrným rychlo-mražením se udržuje pak vysoký obsah vitaminů. Mražené ovoce a zelenina tak umožňuje získat vitaminy i v době, kdy kvalitní čerstvá k dostání není. K tomu, jak používat mraženou zeleninu najdete níže několik tipů:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector