Vliv Čokolády Na Zdraví?

Snižuje krevní tlak, působí příznivě na srdce i cévy a snižuje riziko infarktu myokardu. Obsahuje mnoho flavonoidů, které působí jako významné antioxidanty. Antioxidanty ničí v lidském těle škodlivé volné radikály a tak omezují riziko vzniku rakoviny.

Proč je čokoláda zdravá?

Čokoláda není v žádném případě nezdravou potravinou – v případě kvalitní hořké čokolády je tomu dokonce přesně naopak. Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa obsahuje velké množství vlákniny, antioxidantů a dalších nutrientů. Má pozitivní vliv na zdraví srdce, střevní biom, krevní tlak a kognitivní funkce.

Na co pomaha čokoláda?

1. Čokoláda pomáhá bojovat proti stárnutí

  • Čokoláda pomáhá bojovat proti stárnutí
  • Obsahuje hodně vlákniny.
  • Je bohatá na živiny.
  • Čokoláda přispívá k prevenci infarktu.
  • Zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak.
  • Snižuje riziko cukrovky.
  • Stimuluje mozek a pomáhá prevenci Alzheimera.
  • Čokoláda může pomoci snížit váhu.
  • Jak často jíst čokoládu?

    Doporučená „dávka“ čokolády je přibližně 30–60 g

    „Doporučená dávka je kolem 50 g čokolády denně. Dopřejte si cokoli víc, a možná pak už budete konzumovat příliš mnoho kalorií.

    Kdy jíst čokoládu?

    Pojďme si to tedy shrnout. Sladkost zařaďte až tehdy, když máte pěkný základní jídelníček. Nezahánějte s ní hlad, ale dejte si ji v menším množství, třeba jako sladkou tečku po jídle, nebo můžete zakomponovat kousek čokolády do ovesné kaše.

    Proč čokoláda zlepšuje náladu?

    Ukázalo se, že obě aktivity sice zvýšily činnost mozku i srdce, ale čokoláda zdvojnásobila míru dráždění centra rozkoše v mozku během líbání, a to zvláště u žen. Podle vědců způsobuje směs cukru a kofeinu, obsažených v čokoládě, dlouhotrvající euforii.

    Proč nejíst čokoládu?

    Čokoláda obsahuje kanabinoidy, které z ní dělají cosi jako sladkou marihuanu. Obsahuje dva chemické příbuzné anandamidu, což je kanabinoid produkovaný samotným lidským mozkem. Touhu jíst čokolády stále víc způsobuje i neuropeptid enkefalin.

    Zajímavé:  Adek Vitaminy Rozpustné V Tucích Tbl.30?

    Kdy jíst horkou čokoládu?

    Vzhledem k tomu, že hořká čokoláda obsahuje kofein a má dost kalorií, je ideální dát si kostičku v momentě, kdy potřebujete zvýšit svou fyzickou výkonnost. Dodává totiž spoustu energie a dokáže tak nabudit organismus.

    Co to je čokoláda?

    Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno ), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao.

    Co má obsahovat čokoláda?

    Pravá čokoláda se totiž vyrábí pouze z kakaových bobů, kakaového másla a cukru. Někdy je ještě tolerován sójový lecitin a sušené mléko. Většina běžně dostupných čokolád ale obsahuje i rostlinné tuky a další složky, které jsou levnější a kvalitu čokolády výrazně poškozují.

    Která čokoláda je nejlepší?

    Přestože se značky jako Amedei, Michel Cluizel a Valrhona dlouhodobě drží na špici soutěže Academy of Chocolate Awards v kategorii tabulkových čokolád, ocenění získaly i výrobky malých čokoládoven, které překvapily originálním obsahem.

    Jak se jí čokoláda?

    Pokud u čokolády oceňujete zejména sladkou chuť, tak si ulomte malý kousek čokolády. Vložte ho do úst a špičkou jazyku přitlačte na dásně horní čelisti a nechte čokoládu pomalu rozpouštět.

    Co se stane když sním celou čokoládu?

    Ve skutečnosti se totiž kvůli jedné nedovolené tabulce čokolády nestane nic extra. Konkrétně to pro vás znamená tohle: Dostali jste do sebe zhruba 550 kcal navíc. To není málo, ale když vynecháte odpolední svačinu a odlehčíte večeři, pravděpodobně to dorovnáte a stále zůstanete v dietním režimu.

    Jak na horkou čokoládu?

    Misku/hrneček/rendlík ponořte do horké vodní lázně v širším hrnci a za občasného míchání zahřívejte. Poté vmíchejte čokoládu a směs stále zahřívejte, až přivedete vodní lázeň k varu. Míchejte další 3 minuty, až směs zhoustne a bude krásně lesklá a hladká.

    Zajímavé:  Příznaky Horečky U Psa?

    Co je kvalitní čokoláda?

    Zcela logicky u kvalitních čokolád platí, že čím méně surovin obsahují, tím lépe. Hořká čokoláda by měla obsahovat min. 35 % kakaové hmoty (sušiny), dále kakaové máslo, cukr (nejlépe třtinový) a emulgátor – pouze sójový lecitin, který se přidává pro dosažení lepší konzistence.

    Jak se jí kakaové boby?

    Kakaové boby můžeme jíst samotné pro rychlé dodání energie, zahnání hladu a podporu koncentrace. Můžeme jimi zdobit dezerty a přidávat je do kaší a jogurtu, vždy nejlépe při použití „nibs“ (nahrubo nasekané kousky nepražených kakaových bobů).

    Diskuze

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Adblock
    detector