Letrox 100 – Vše o zdraví

Ahoj mam dotaz je tu někdo komu nedělal dobře letrox a jak jste to
poznali,jake jste měli potíže při braní?

Velikost písma:

dojdi si na odběr krve jestli není moc slabej nebo naopak silnej,špatně
by ti po něm být nemělo,doplnuješ si tím lékem jen hormony které tvoje
tělo neumí vytvořit

To ja vše vím beru ho už pět let,ale nikdy jsem problémy neměla.Jen ted
mam nějake zdravotní problemy a tak nevím jestli by to nemohlo byt tim.Beru
denně 100 a mam takove zvlaštní bolesti na hrudi,slinivce a pocitu knedlíku
v krku a když jsem ho schválně dva tydny nebrala bolesti nebyli,tak
nevim.Proto se ptam jestli třeba neměl někdo stejne problemy?

No jo ale ja mam sníženou funkci?

Já taky, ale bouli nakrku mám už po druhé …..bohužel …….takže mě
čeká celé odstranění, mám jen odebranou část zatím.
Ale u tebe bych si hold zašla na testy a na sono, ale spíš to bude něco
jiného ne?

no ja pravě už nevím co by to mohlo byt už jsem kvuli tomu byla
i polykat hadici a tam vše bylo dobry,pak mam pořad studene ruce a
zacpu,prostě příznaky jak u zvýšené funkci.A ten knedlík hruza tlačí
to tam,a při polknuti uplně cítim jak sjiždí

No tak to je jasný…potřebuješ jen menší dávku, tak proč nejdeš
k doktorce ? dá ti třeba jen 50tku a bude klid.

Tam se chystám jen pořad není čas,jinak moc děkuji za odpověd.A mužu
se zeptat jak to že když maš sníženou se ti tvoří struma?

určitě bych zašla na endokrínu, na odběry, neexistuje jen hypo/hyper,
těch poruch je vícero..

já mám třeba autoimunitní tyroetitidu, je to
vlastně zjednodušeně obojí, v neléčeném stavu, část je vyřazená
z provozu zánětem a zdravá část produkuje co může, aby uspokojila
tělo.. tímpádem jsou příznaky dost netypické pro jednu z těch poruch..

vlastně se to projeví jako obě najednou,a spoň u mě.. léčí se to teda
taky letroxem, je to inhibiční léčba, ale chce to hodně sledovat
dávkování…

jak píšeš, že jsi vysadila letrox – mno, tohle bych teda raději
nedělala.. bez odběrů..

mmchodem, pocení, tlukot srdce, knedlík, to všechno měla moje máma, než
jí zjistila právě to, co mám já..

Hele, já to měla jako dítě…půku vyndali a tím, že ji už jakoby
nemám plně funkční, tak beru léky a to že se tam zase udělali
2 útvary???? Tož těhotenství dělá divné věci …..nějak mi asi blbne
imunita .

Asi to je moje slabé místo a vše se hrne tam nebo co Jen se mi na tu 2 operaci moc nehce…..tak to
natahuju 

Ja pravě ty problemy mam až po druhem porodu a to je už 14 měsícu,byla
jsem snad všude hadice vrchem,i spodem na žlučníku tam my zjistili kamen,tak jsem ty
přiznaky davala žlužniku.Ale žlučnik neboli tak jsem si řikala jedine co
beru je letrox zkusim ho chvíli nebrat co to uděla a byli dobře.Včera jsem
si ho zas vzala a bolest hrozna a ten knedl Když jsem stím jela na
vyšetření tak se mi smali že takove přirovnaní 

mi teda více než těhot, s Vojtou rozhodilo kojení. v těhotenství
v pohodě a kojení děs.. (TSH 7
no a tohle těhotenství – hormony jakžtakž, ale zase mi brutálně zvedla
cholesterol (to taky ona umí..).

fakt to není jednoduché, a nikdo bohužel není přesně, co to udělá
příště..

musíme si akorát držet palce..

Hypotyreóza: příznaky, léčba (hypofunkce štítné žlázy)

Hypotyreóza je onemocnění, kdy štítná žláza neprodukuje
dostatečné množství hormonů
.

Tato choroba je i nyní, poměrně časté onemocnění, které postihuje
zvláště ženy. V České republice jí trpí zhruba
15-20 % žen, ve věku kolem padesáti let, ale objevuje se
i u mladších.

Při tomto onemocnění může být štítná žláza zvětšená, ale ve
většině případů je naopak menší, než normálně.

Příčiny hypotyreózy

Příčin hypotyreózy může být několik. Nejčastěji, je způsobena
autoagresivní Hashimotovou tyreoiditídou, což je
zánětlivá porucha, při níž dochází k tvorbě protilátek, které
poškozují vlastní štítnou žlázu.

Dříve, byl hlavní příčinou hypotyreózy dlouhodobý nedostatek
jódu
, který se mohl projevit již na narozeném dítěti
(kretenismus). V dnešní době, je ale ve většině států,
tento problém na ústupu, díky přístupnosti mořských ryb, jodidaci soli,
vody a zubních past.

  • Další příčinou je strumektomie (chirurgické
    odstranění štítné žlázy) nebo léčba radioaktivním jódem, která se
    provádí, převážně u onkologických onemocnění.
  • Hypotyreóza se může objevit i za několik let, po této léčbě, je tedy
    třeba, aby pacienti byli dlouhodobě sledováni lékařem.
  • Méně častými důvody jsou: vrozená hypotyreóza, nádorové onemocnění
    či ageneze (nevyvinutí) štítné žlázy nebo zvýšený přísun
    strumigenů (látky narušující tvorbu hormonů štítné
    žlázy) potravou či léky.

Výše popsané příčiny, se nazývají primární. Za
sekundární, se označuje, snížená tvorba
tyreostimulačního hormonu (TSH), který řídí hormonální
produkci štítné žlázy a je tvořen v hypofýze (podvěsku mozkovém).

Příznaky a projevy hypotyreózy

Hormony štítné žlázy, ovlivňují mnohé orgány a tkáně v lidském
těle, což se projeví různorodými příznaky.

Zprvu, se onemocnění vyvíjí většinou pozvolně a potíže jsou jen
málo charakteristické (únava, zácpa, suchá kůže) a do určité míry,
jsou dány i aktuálním zdravotním stavem a věkem pacienta.

Pokud je choroba plně rozvinutá, objeví se i další příznaky a vznikne
typický obraz hypotyreózy.

Nedostatek hormonů štítné žlázy, způsobuje sníženou spotřebu kyslíku,
což má za následek i celkové zpomalení organismu.

Nemocný je unavený, spavý, pohybuje se
pomalu a rychle se vyčerpá. Trpí zimomřivostí, často si
stěžuje, že je mu chladno, chodí hodně oblečen a vyžaduje teplé
prostředí.

Zpomaluje se i metabolismus a peristaltika (pohyb) střev, mnohdy tedy
bývá přítomna i zácpa a v těžších případech, až
neprůchodnost střevní a vznik megacolonu (rozšíření střeva).

Pacienti
mohou přibírat na váze a to hlavně díky tomu, že jejich
organismus zadržuje tekutiny, které se hromadí, hlavně v dolní oblasti
končetin a způsobují tuhé prosáknutí kůže (myxedém).

Reflex achillovy šlachy je silně zpomalen.

Hypotyreóza se projevuje i velmi suchou, olupující se
pokožkou
, která může mít i nažloutlý odstín. Nehty jsou
roztřepené, ztluštělé, ale i přesto lomivé a rostou
velmi pomalu, stejně jako vlasy, vousy a ochlupení.

Pacient si často všimne,
že se holí méně, než je u něj obvyklé.

Nemocnému, ve větší míře,
vypadávají vlasy a později, v některých případech,
může dojít až k alopecii (plešatosti) a i vypadávání
obočí, ze zevní strany tváře.

U pacienta, mnohdy dochází, k zhrubnutí hlasu a
chrapotu
. Jazyk bývá vyhlazený a zvětšený (makroglosie), což
brání i správné výslovnosti.
Změny se bohužel projevují i na obličeji. Tvář je tuhá, odulá a
nažloutlá. Oči mají prosáklá, až oteklá víčka.

Pacient často pociťuje silné, krátkodobé, ale opakované
bušení srdce (palpitace), má výrazně pomalejší
pulz a vysoký krevní tlak
(hypertenze).

Ženy mívají poruchy menstruačního cyklu- méně častá menstruace
(oligomenorea), vymizení menstruace (amenorea), prodloužená a silná
menstruace (menoragie) nebo cykly, v jejichž průběhu nedochází
k uvolnění vajíčka (anovulační cykly). Bohužel ve vážnějších
případech je žena neschopna donosit a porodit životaschopné dítě
(ifertilita).

Výše popsané změny a to zvláště ty estetické, nemají na psychiku
pacienta kladný dopad a tito nemocní, ještě k tomu mnohdy trpí
depresivními syndromy.
Je třeba upozornit, že toto onemocnění probíhá pomalu a z počátku nemá
tak výrazné projevy, proto si jich nemocný často všimne až v pozdějším
stadiu.

Rizikové faktory hypotyreózy

  1. Riziko vniku hypotyreózy, je větší u osob, které mají v rodinné či
    osobní anamnéze onemocnění štítné žlázy nebo podstoupili radioterapii,
    v oblasti krku či horní části hrudníku.

  2. Mezi rizikové skupiny patří i lidé, kteří trpí autoimunitním
    onemocněním
    , jako je diabetes mellitus, perniciózní anemie nebo
    celiakie.

  3. Dále pak ženy, starší padesáti let a těhotné
    v prvním trimestru.

Léčba hypotyreózy

Pro správnou léčbu je nutné nejprve provést
vyšetření, která potvrdí diagnózu a zjistí i vážnost
onemocnění. Lékař musí zjistit, výskyt poruchy štítné žlázy
u pacienta nebo v jeho rodině. Dále se bude zajímat, netrpí-li, pacient
některou autoimunitní chorobou, nebo jestli mu v minulosti nebyla provedena
radioterapie v oblasti krku či horního hrudníku.

Lékař pak prohmatá štítnou žlázu, aby zjistil její tvar a velikost.
Poté, provede krevní testy, jimiž zjistí hodnotu hormonů a
případné protilátky, proti štítné žláze. Dále, je na
řadě vyšetření ultrazvukem a v ojedinělých případech
biopsie štítné žlázy.

Zajímavé:  SÚKL varuje před neregistrovanými lékárnami – vše o zdraví

Po řádném vyšetření následuje celoživotní léčba, jejímž
základem, je podávání vhodné dávky chybějících
hormonů
(tyreostimulačního hormonu,
tyroxinu a trijodtyroxinu). Léky je nutné
užívat dle předpisu a pravidelně docházet na kontroly (obvykle jedenkrát
za 2-6 měsíců), aby bylo možné, dle stanovených hladin hormonů léky
správně dávkovat.

Léky na hypofunkci štítné žlázy, se většinou užívají odděleně od
jiných a na lačno, asi 30 minut před jídlem, aby se
umožnilo správné vstřebávání.

Jak si mohu pomoci sám

Jestliže trpíte touto chorobou, přesně dbejte pokynů lékaře, neboť
správná spolupráce, je zde na prvním místě. Je důležité dodržovat
termíny kontrol i pokyny, ohledně užívání léků.

Ve svém jídelníčku mějte stravu bohatou na jód (který
se nachází především v mořských rybách a řasách) a to nejméně
jedenkrát za týden. Je také možné, po dohodě s lékařem, užívat
doplňkové preparáty obsahující jod.

Naopak, se doporučuje vyhnout se, nadměrné konzumaci potravin, které
obsahují látky, jež mohou narušovatprodukci hormonů štítné žlázy, jako
například: růžičková kapusta, brokolice, květák, kedlubny. Pokud ale,
budete tuto zeleninu jíst v rozumné míře, není to škodlivé.

Vaše strava,by měla obsahovat, co nejmenší množství živočišných
tuků, jenž je možné nahradit rostlinnými.

Dále, pokud to je možné, vyhýbejte se nadměrné,
fyzické i psychické zátěži.

Prevence hypotyreózy

Je obtížná, ale dodržujte, alespoň výše popsané rady.
V úspěšnosti léčby, hraje důležitou roli včasná diagnostika, proto
nepodceňujte příznaky a v čas navštivte lékaře.

Komplikace hypotyreózy

Při této chorobě, bývá druhotně zvýšená hladina cholesterolu
a jiných lipidů
(tuků) v krvi. Hrozí tedy riziko vzniku
aterosklerózy a následně i chorob, na kterých se
ateroskleróza podílí.

V ojedinělých případech, se zácpa může zhoršovat a dojít, až ke
vzniku střevní neprůchodnosti (ileózním stavům) a
megacolonu (rozšíření střeva).

Komplikace mohou nastat i při nesprávné léčbě, kdy se podává
větší dávka hormonů štítné žlázy, než je potřebné. V tomto
případě, se může rozvinout osteoporóza.

Další komplikaci hypotyreóza představuje u žen, které se snaží
otěhotnět. Někdy, to při této nemoci bývá obtížné a v ojedinělých
případech, to není možné vůbec.

U těhotných žen je včasná diagnostika a léčba, velmi důležitá. Pro
vývoj plodu, je přiměřená dávka nezbytná, zvláště, v prvních
týdnech těhotenství, jinak hrozí, poškození psychomotorického
vývoje plodu
.

Diskuse

Další názvy: hypofunkce štítné žlázy, snížená funkce štítné žlázy, snížená produkce hormonů štítné žlázy, snížená činnost štítné žlázy, myxedém, hypotyroidismus

ČPZP – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna | Vnitřní lékařství

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se jen zeptat, když odebraný vzorek ze stolice vyšel, že je vše v pořádku, tak je jisté, že nemám rakovinu tlustého střeva ? Myslím si, že jako prevence se proto tyto odběry stolice dělají, že ? Děkuji za upřesnění a přeji hezký den.

Dobrý den, při negativním výsledku TOKS je velmi nízká pravděpodobnost (cca v promilech), že by pacient měl rakovinu. Každý test má jisté procento falešně negativních výsledků, takže o 100% jistotě se mluvit nedá.

Ale proto se vyšetření opakuje v pravidelných intervalech, ev.se provede kolonoskopické vyšetření, které je také bráno za screeningovou metodu. Pokud nemáte žádné obtíže, byla bych klidná. S pozdravem MUDr.

Čiefová

Dobrý den paní doktorko, dotaz je za mého otce .Chodí na cévní, nyní kont. USG po roce, Dopplex má skoro totožný s minulým rokem, ale vedlejší nález zní: ve fossa poplitea vlevo laterálně je jedna z cév kulovitě rozšířená až na 19×24 mm, a zcela vyplněná trombem. Navazující ceva proximálně.

i distálně. je také ztrombolizovaná, zřetelný tok není, nelze rozlišit žilní a tepenný. Podle vzhledu jde vs o ztrombolizovaný varix, nikoliv aneurysma tepny, ale je atypicky velký.. Je objednaný k lékaři na 15.4 , já se ptám, zda to stačí nebo má zažádat o dřívější termín? Děkuji Vám za ochotu.

Dana

Dobrý den, z popisu nelze zjistit, zda-li jde o trombózu tepny nebo žíly, ani vyšetřujíci lékař to nedokázal odlišit. Pokud by šlo o trombotizovaný varix, pravděpodobně by byla potřeba antikoagulační léčba (ale záleží i na rozsahu). Vyjádřit se však musí definitivně cévní lékař. Já bych požádala o dřívější termín. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den, moje maminka nikdy neměla nadváhu, ale nyní váží pouhých 37 kilogramů. Snažím se, aby jedla, jelikož sama nemá hlad ani chuť. Doma vařím. Kupuji jí, co si jen vymyslí.

Jídlo jí chutná, ale prý nemá hlad. V lekárně kupujeme občas i nutridrinky, ale jsou dost drahé.

Nebylo by možné, aby nám je nějaký lékař předepsal? Byla bych ráda za jakoukoliv radu, jak mamince dopomoci k vyšší váze. Děkuji.

Dobrý den, Nutridrinky a jím podobné přípravky může na pojišťovnu předepsat jen lékař, který má licenci ČLK k tomu určenou, většinou se jedná o lékaře gastroenterology, geriatry a onkology. Existují však i specializované nutriční ambulance, kde tyto přípravky mohou předepisovat. Zkuste se zeptat praktického lékaře Vaší maminky, kam by Vás odkázal. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den. Můžete mi prosím sdělit je-li možné použít tento prostředek jako podpůrný při léčbě cukrovky,souběžně s aplikací insulinu? https://www.aliexpress.com/item/Sumifun-72pcs-12Bags-Diabetes-Patch-Reduce-High-Blood-Sugar-Diabetes-Patch-Medications-Natural-Herbs-Diabetic-Plaster/32946013195.html Děkuji.

Dobrý den, všeobecně nedoporučuji užívat léky objednáváné z čínských eshopů. Většinou vůbec nesedí udávané složení. Spíše byste si mohl ublížit. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den Dle info rodičů i mého lékaře jsem v minulosti neprodělal neštovice. Několikrát jsem se pohyboval, byl v kontaktu s nemocnými a nedostal je.

Nicméně chtěl bych mít jistotu že onemocnění nechytnu v pozdějším věku jelikož průběh je dle dostupných informací jak od lékaře tak i z jiných zdrojů podstatně horší než-li u dětí.

Je možné si nechat udělat test na to zda mám protilátky v krvi? Hradí tento test moje zdravotní pojišťovna (čpzp)? Jak mám postupovat? (můj praktický lékař mi odmítl test provést s odůvodněním, že je zbytečné jej provádět.

Provede jej jen na mou žádost – musel bych ze své kapsy vytáhnout cca 900kč což se mi zdá vyhazování peněz – platím přece zdravotní pojištění).Mám možnost, nárok si test zdarma nechat udělat u jiné organizace jako je např: nemocnice…? Děkuji Roman

Dobrý den, odběr hladiny protilátek proti neštovicím není hrazen z veřejného zdravotního pojištění, ve většině případů si tedy odběr musí opravdu pacient zaplatit.

Jedinou možnou indikaci, kterou by mohla pojišťovna uznat, by byl odběr protilátek u těhotné pacientky, která byla v kontaktu s neštovicemi.

Narozdil od splaniček se za indikaci nebere ani pouhý kontakt s nakaženým pacientem. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den, Posledních pár dní se mi stává, že když zatáhnu za šourek, tak mi začne kručet ve střevech. Zejména večer. Také trpím nadýmáním. Je pravda, že jsem konzumoval potraviny, které plynatost zhoršují. Jde mi tedy spíše o to, zda to nějak může souviset s tím šourkem. Napadla mě i tříselný kýla, ale žádné vyboulení jsem nenašel.

Dobrý den, k vyloučení kýly v šourku doporučuji navštívit vašeho praktického lékaře, který vás vyšetří. Ale vzhledem k tomu, že žádnou patologie vy sám nevidíte, nepředpokládám, že by tam něco bylo. Navíc kručení v břiše bych s tím nespojovala. Doporučuji vyhýbat se nadymavým potravinám a ev zkusit při plynatost espumissan. S pozdravem MUDr. Čiefová

Vážená paní doktorko,užívám Warfarin,2.5mg,po užití vyšší dávky krvácím. Po půl roce užívání mívám při měsíčních kontrolách PQ test okolo 2. Zajímá mně,jestli přírodní prostředky,které ředí krev,kurkuma,bylinkové čaje,cibule,česnek a pod.

mohou ovlivňovat hodnotu testu,jestli je ona hodnota nižží,nebo vyšší. O vitaminu K vím,ne už v čem všem je obsažen. Mohu ovoce a ovocné čaje?. Články na internetu se mnohdy rozcházejí,nemohu chodit na testy často,jsem téměř imobilní(těžká artroza),nemám odvoz k lékaři.

Snažím se proto,abych se správně stravovala . Anebo – .beru statiny,ty se ale při léčbě Warfarinem brát nemají a pokud vím,místo nich nic není.Zaplatila bych si i dražší lék ,místo Warfarinu,ať nemusím na časté konroly.

Ani obvodní lékař,ani kardiolog mi v tom směru nic neporadili,proto píšu Vám a děkuji za odpověď,Jana Kratochvílová,

Dobrý den, hodně potravin ovlivňuje účinnost Warfarinu a tudíž i výslednou hodnotu INR testu (není to ale tak, že naměřená hodnota by neodpovídala reálné hodnotě, jen mohou naopak její hodnotu snížit nebo zvýšit). Pokud máte hodnoty kolem 2, je to ideální hodnota, a není tedy ani důvod Warfarin navyšovat.

Co se týká statinů, zas tak zakázané s warfariem nejsou, ano, mohou být nějaké interakce, ale nijak závažné, nejmenší interakce mají z nyní nabízených rosuvastatiny. Neuvádíte důvod, proč Warfarin užíváte. Pokud je to z důvodu náhrady chlopně, bohužel v tuto dobu nejsou jiné možné preparáty.

Pokud je indikací fibrilace síní, pak je možnost přejít za určitých okolností na tzv. nová antikoagulancia, což jsou léky, které si může pak pacient hradit sám, ev. za určitých podmínek je může hradit pojišťovna (cena pro samoplátce je t.č. cca 1800-2000/měsíc).

Výhodou těchto léků je, že nejsou ovlivňovány potravou a pacient nemusí chodit na pravidelné kontroly INR. To, jestli však takové léky užívat můžete, musí zhodnotit váš ošetřující lékař na základě vaší anamnézy a laboratorních výsledků (ideálně kardiolog, protože praktický lékař je předepisovat nemůže).

Zajímavé:  Rezervy ve zdravotnictví jsou přes 20 mld – vše o zdraví

Není to tak, že jsou to vhodné léky pro každého. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den,tenhle týden jsem už jednou psala v pondělí kůli mamince ptala jsem se na výsledky sona břicha,děkuji moc za odpověd.Ještě by jsem chtěla moc poprosit o podrobný vysvětlení co by to mohlo všechno být za nemoce.

Já vím,že jse musí udělat různý vyšetření aby se zjistili co to je.Ale přece jenom po vyšetření sona by mělo být vědět co to všechno musí být.Tak se nezlob te že znovu píše,ale potřebuje vědět co by mamince mohlo být,mám oní strach.

Ještě jednou moc děkuji za odpověd,Sára

Dobrý den, nehomogenita na játrech může být způsobena nádory (nezhoubnými I zhoubnými), dále by se mohlo jednat o změny při infarktech jater, postinfekční změny, ztukovatění, aj. Může se tedy jednat o onemocnění nezávažné, ale i vážné, bohužel moc jednoznačný popis na SONO není. MUDr. Čiefová

Dobrý den, před týdnem jsem prodělala virozu s mírnými subfebriliemi.chtěla jsem se zeptat na výsledky ze steru-nos.V nálezu mi vyšel Staphylococus koagulaza negativ, coryobacterium sp, běžná flóra.

Chtěla jsem se zeptat na coryobacterium sp-zda je pro mě či pro me okoli( dceru 6let-nebezpečný-zda ji nemůže způsobit závažnější onemocnění).

Mohu tento bacil na ni přenést, i když mi ve sterech nevyšla citlivost na ATB?Ci se bezne vyskytuje v dýchacích cestách.Nikde nemohu o tomto bacilu získat informace.Dekuji

Dobrý den, jedná se o rod corynebacteria, který se vyskytuje i na sliznicích dýchacích cest ( kromě patogenního cor. diphtheriae, který je původcem záškrtu, ale ten ve výsledcích nemáte). Běžně se již výtěr z nosu nedoporučuje provádět, protože výsledek často nekoreluje s původcem obtíží pacienta. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat na mojí maminku.Chtěla by jsem poprosit o podrobný vysvětlení výsledku sona břicha a co to všechno znamená,jak je to važný a co taky známená závěr sona a co maminku čeká za vyšetření.Píšu věk a problémy maminky.Moje maminka má problémy ze žaludkem tak pan doktor jí poslal na sono břicha a hadičku žaludku gastroskopii.

Na sonu břicha už byla a na gastroskopii jde zítra.Tohle jsou výsledky sona:Pankreas-je přehledný v oblasti hlavy kde je nehomogenní,neostrých kontur.AO abdom. bez známek dilatace.Játra-hraniční velikosti,nehomogenní echostruktury s hypoechogenními a echogenními okrsky do 39mm-dop. vyloučit ložiskové postižení,intrahaepatické zlučovidy,neamatovány.Lůžko po CHCE klidné,haepstocholedoch štíhlý.

Ledviny-obě ledviny ve zvyklé lokalizaci,oboustranně bez známek dilatace dutého systému,parenchym přiměřené šíře.Slezina-homogenni nezvětšená.MM nenaplněn.Maminka byla před dvouma rokama na sonu břicha a závěr byl-Steatosa jaterní,st.p.CHCE,s mírnou dilatací hepatocholedochu,lipomatosní atrofie pankreatu.Ještě se chci zeptat jestli ty výsledky sona můžou být od žaludku.

Mám o maminku velký strach,moc děkuji Sára a přeji Hezký den

Dobrý den, oblast pankreatu (tedy slinivky břišní) je obvykle špatně přehledná na ultrazvuku břicha, to, co zatím pan doktor viděl, byla část pankreatu, která byla nestejného složení (to může znamenat v podstatě cokoliv, většinou bývá nález homogenní). Taktéž nález nehomogenních jater s ložisky není normálním nálezem, a jak píše pan doktor, je potřeba vyloučit přítomnost patologických ložisek. Určitě je potřeba provést další podrobnější vyšetření – ideálně CT břicha . MUDr. Čiefová

Ašvaganda

zákazník -Dobrý den, chci se zeptat zda máte ašvagandu v kapslích nějak certifikovou. A zda máte udělaný rozbor na pesticidi ? Děkuji

EcceVita – Dobrý den, máme certifikované rozbory na těžké kovy a bakterie. Pesticidy se pro Organic certifikáty nesmějí používat.

zákazník -Dobry den, je vhodné užívat kagul dohromady s ašvaganda? Moc dekuji

EcceVita – Dobrý den, ano, lze.

zákazník -Dobrý den, rád bych se zeptal zda mohu užívat Ašvagandu současně s čínskými houbami Reishi (lesklokorka lesklá) a Cordyceps (housenice čínská), které už několik měsíců beru? Nehrozí nějaká interakce nebo jiné negativní učinky ze současného užívání? Rád bych Ašvaganduji přidal z psychických důvodů . Za nějaký čas bych k tomu z důvodu očisty střev na několik měsíců rád přidal i Triphalu. Děkuji za Vaši odpověď.

EcceVita – Dobrý den, ne tam v kombinaci nehrozí žádná interakce. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, mohu zárověň s TRIPHALA užívat i Ašvagandu ? Děkuji za odpověď

EcceVita – Dobrý den, lze kombinovat současně, např. Triphala před spaním a Ašvaganda 2-2-0. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den, mohou se Vase produkty pouzivat i po dobu kojeni? Jsem 5tydnu po porodu. Dekuji za odpoved a preji hezky den

EcceVita – Dobrý den, oficiálně podle legislativy jen Ev omega-3. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, kapsle ašvagandy obsahují kořen i list nebo pouze list? Jedná se o exktrakt? Děkuji Vám za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, jedna se o kořen a nejedna se o extrakt ale mletý sušený kořen. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, mohou tento produkt užívat kojící ženy, prosím? Děkuji a přeji hezký den

EcceVita – Dobrý den, oficiálně podle legislativy a etikety přípravek není vhodný pro těhotné a kojící ženy.

zákazník -Dobrý den, chci se zeptat zda mohu užívat ašvagandu i při autoimunitním onemocnění s postižením nervů a plic, v současné době jsem po operaci lokte-burzitida a jsem hodně psychicky vyčerpaná. Děkuji za odpověď

EcceVita – Dobrý den, ano, asvaganda je adaptogen, snizujici stres,  lze ji uzivat. MUDr. David Frej.

zákazník -Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je možné užívat při kojení. Děkuji

EcceVita – Dobrý den, oficiálně podle legislativy a etikety přípravek není vhodný pro těhotné a kojící ženy.MUDr. David Frej.

zákazník -Dobry den, Ja uz jsem objednala Funginum. Chtela zeptat jestli muzu prinimat Asvagandu kdyz uz prijimam Funginum. Dekuji,

EcceVita – Dobrý den, ano Asvaganda a Fungimun lze uzivat spolecne. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den, Muze se Ashwagandha kombinovat s antidepresivy? Neovlivnuji se nejak? Napriklat nemuze treba snizovat ucinek antidepresiva? Dekuji moc

EcceVita – Dobrý den, asvaganda muze ovlivnovat antidepresiva v zesileni jejcih ucinku, napr větši spavosti, sedativnim efektu apod.

zákazník -Dobrý den,chtěla bych prosím doporučit něco na slabou imunitu,časté záněty(dychyci cesty,mocovy mechyr,opary),spatne spaní,unavu.Dekuji

EcceVita – Dobrý den, Fungimun + Immunity + probiomix+Helmstop. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, tento produkt beru již 2 měsíce. Mám zvýšenou funkci štítné žlázy, ale stav se nijak moc nelepší. Mohu poprosit o doporučení další vašeho produktu na sníženou funkci štítné žlázy. Předem děkuji.

EcceVita – Dobrý den. Na vzysenou funkci se asvaganda nepouziva, pouziva se Kagul prip Brahmi. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda ašvaganda v prášku či kapslích má stejnou účinnost ? Děkuji moc.

EcceVita – Dobrý den, z Ašvagandy se používá sušený kořen. V naších kapslích máme tento prášek z kořene v bio kvalitě bez žádných dalších přísad, kapsle je z rostlinné celulózy.

Dá se koupit i sušený kořen v celku, který můžete povařit. Účinnost bylin a jejich částí závisí vždy na kvalitě byliny.

Prášek, pokud je v kapsli nebo samostatně by měl mít stejnou účinnost, ale jak jsem psala, záleží na kvalitě produktu.

zákazník -Dobrý den, mám sníženou funkci štítné žlázy. Mohu užívat Ašvagandu? Jaký váš produkt lze v tomto případě ještě užívat? Děkuji za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, Ašvaganda je vhodná právě na hypofunkci a zlepšuje vstřebávání živin. Vhodný je také Kagul, Trikatu, Noni. Pokud nemáte autoimunitní podtext, je hypofunkce často způsobená nedostatkem nutrientů.

Může chybět jod, zelezo, aminokyseliny (často u vegetariánů), selen, zinek, i nedostatek vit D může být problém. Chce to komplexnější pohled a zjistit co Vám způsobuje problém, jestli je problém v zažívání, často i stres může být původcem hypofunkce.

Dopřejte si mořské ryby (jsou zdrojem jodu) alespoň 2x týdně. Strava by měla být protizánětlivá.

zákazník -Dobrý den, chtěl bych se zeptat na kombinaci ashwagandha, kubra, triptala, shatavari a amalaki, abych vedel, co si mam od Vas objednat. Mam snizenou funkci stitne zlazy a nadledvin a vzhledem k podvaze nejspis i spatne vstrebavani zivin a zanet.

Zajímavé:  Monocyty - Vše o zdraví

Radikalne jsem zmenil jidelnicek a ted bych to chtel jeste podporit.

Proto by me zajimalo zda, nez zacnu uzivat ashwagandhu a triptalu bude lepsi uzivat kombinaci kubra, shatavari a amalaki k posileni strev a snizeni zanetu a az pote uzivat ashwu a triptalu? Jestli ano, tak jak dlouho pred uzivanim ashwa a triptala doporucujete. A nebo jake byste k me situaci doporucili jine byliny?

EcceVita – Dobrý den, vzhledem k podvaze doporucuji nyni asvagandu, tribo a a kubru, prip na ocistu helmstop. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, je možno užívat současně šatavari a ašvagandu? A pro přítele Imunitty a Ašvangandu? Děkuji,

EcceVita – Dobrý den, ano, tato kombinace je možná.

zákazník -Dobrý den, mám podezdreni na hormonální nerovnováhu v důsledku nedostatku estrogenu, dále také trpím na nedostatek železa. V blízké budoucnosti bych se chtěla začít snazit o miminko. Je tento produkt vhodný popřípadě doporučili byste mi jiný ? Děkuji

EcceVita – Dobrý den, lepší je Šatavari 3×1 az 2×2 denně. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, lze ashwagandhu brát dlouhodobě? Pokud ne tak po jak dlouhé době je vhodné udělat pauzu a na jak dlouhou dobu pro opětovné nasazení? Děkuji za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, Ašvagandu berte do 6 měsíců, pak pauza 3 měsíce a můžete kůru opakovat.

zákazník -Dobrý den, začala jsem užívat Ašvagandu proti stresu (úmrtí v rodině), ale začalo mě po ní bolet a píchat v podbřišku. Po vysazení to ustalo. Užívám probiomix, kubru a omega 3 a piji čaje Tulsi – vše již dlouhodobě. Chtěla bych se zeptat, jestli je to špatná kombinace a čím případně Ašvagandu nahradit nebo jak ji užívat, aby mi nepůsobila problémy. Děkuji Vám.

EcceVita – Dobrý den. Asvagandu lze nahradit napr Brahmi. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den. Brahmi je Pupečník asijský nebo Bacopa? Děkuji za odpověď

EcceVita – Dobrý den. Nase Brahmi je pupečník asijský, Centella asiatica. MUDr. David Frej

zákazník -Zdravím, chtěl bych se zeptat, co z těchto extraktů můžu kombinovat? – Guarana, Ašvaganda, Brahmi Gotu kola, Maca peruánská. Zajímalo by mě, kolik si toho můžu vzít naráz, popřípadě, co s čím užívat a kombinovat. Díky, s pozdravem Tomáš.

EcceVita – Asvaganda + Brahmi + Maca je ok, Guaranu bych s tim nekombinoval. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, v důsledku uplynulého stresového období (hodně práce, celá pracovní doba před obrazovkou počítače, atd.) mám příznaky výrazně zvýšené váty (horší spánek, nervozita, tinnitus). Ašvaganda mi výrazně ulevuje.

Chci se zeptat, zda to v této situaci postačuje, nebo je možno doplnit např. Brahmi, Memory (která z nich je vhodnější)?. Také bych chtěl zkusit kůru z Triphaly pro očištění.

Možno současně s Ašvagandou, nebo raději počkat po odeznění současných problémů? Děkuji předem.

EcceVita – Ašvagandu je lépe užívat s jiným adaptogenem, kombinace s Brahmi je vhodná či s kapslemi Tulsi. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodné používat ašvagandu po operaci štítné žlázy? Nyní jsem již plně na substituci Letroxu. Děkuji

EcceVita – Ano, užívání Ašvagandy je možné. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, mohla bych kombinovat Arjunu s Ašvagandou?

EcceVita – Ano, tato kombinace je možná. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, ráda bych položila dva dotazy: 1) lze prosím užívat Ašvagandu dohromady s Tulsi? 2) co byste prosím doporučoval na chronické záněty močových cest v kombinaci se sníženou funkci štítné žlázy a celkově slabou iminutou? Mockrát děkuji a přeji hezký den.

EcceVita – 1) Ano, lze. 2) TRIBO + ČAJ MOČOVÉ CESTY + AMALAKI MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, trápí mě psychická zácpa, nepřijde ani nutkání na stolici. Stravu mám příkladnou, s tou to není. Je vhodná tato směs? Nebo i jiná, která to ovlivni? Děkuji.

EcceVita – Na zácpu je vhodná Aloe vera, Triphala, Probiomix. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, pravidelně piji čaj z kotvičníku zemního. Mohu ho užívat společně s vaším indickým ženšenem? Moc děkuji.

EcceVita – Ano, tato kombinace je možná. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, ráda bych začala užívat Ašvagandu a Triphalu. Trpím občasnou srdeční arytmií a užívám léky Betaloc a Rytmonorm, které bych ráda časem vysadila. Je vhodné nyní užívat současně byliny s léky? Arytmie bývá často vyvolána stresem. Děkuji

EcceVita – Vhodný je HT Kare, Triphalu lze + Brahmi na stres. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, při léčení Covid se mi spustila panická porucha. Paniky už nemívám, ale intenzivní pocity vnitřního napětí – hlavně v hlavě, jícnu a někdy žaludku. Je to nyní 6tý den co užívám vaši Ashwgahandu. Cítím přes den úlevu, ale napětí trvá. Užívám 1 kapsli ráno a jednu večer. Mám nějak upravit dávkování? Kdy můžu očekávat trvalejší harmonizaci a efekt? Děkuji

EcceVita – Doporučil bych kombinaci s Brahmi, obojí 3×1 kapsle s jídlem. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, z důsledku dlouhodobého stresu se u mě projevují úzkosti, co byste mi prosím doporučil? Děkuji.

EcceVita – Ašvaganda je určitě vhodná, můžete přidat i Brahmi, obojí lze užívat až 3X denně s jídlem. Večer můžete přidat i čaj Sladké spaní. Ecce Vita

zákazník -Dobrý den, je možné současné užívat Ašvagandu a Amalaki? Děkuji.

EcceVita – Ano, oba zmíněné produkty lze užívat současně. Ecce Vita

zákazník -Dobry den, jiz nekolik mesicu trpim na ruzne napeti, tres, drobne zaskuby, z toho prameni i uzkost a strach. Je asvaganda vhodna, pripadne jeste s jinou bylinou v kombinaci? Jak by to bylo v pripade uzivani antidepresiv, o kterych uvazuji? Mam take autoimunitni zanet stitne zlazy, beru celouivotne letrox. Dekuji

EcceVita – Ašvaganda je vhodná spolu s Brahmi, případně dalšími adaptogeny, jako rozchodnice. Lze kombinovat s antidepresivy. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, doporučil byste prosím tento produkt při syndromu polycystických vaječníků? Nebo je lepší varianta Šatavari a Zdraví pro ženu, příp.

v jakém dávkování? V mém případě je syndrom spojen s anovulačními cykly a oslabenou luteální fází (nedostatek progesteronu). Snažím se otěhotnět.

Aktuálně užívám Váš Liver Plus a Digest Plus, Omega-3 a Vit D3/K2, dále pak přípravky s inositolem. Děkuji za odpověď.

EcceVita – Syndrom je spojen výrazně se zvýšeným inzulinem, vhodné je k uvedeným přípravkům užívat Probiomix, Zdraví pro ženu a Triphalu. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, mohu užívat ašvagandu a triphalu současně? Ráda bych si pročistila organismus po proděláném potratu a připravila se na brzké další těhotentví. Právě také prodělávám kvasinkovou infekci.

EcceVita – Ano lze současně, ale vhodné na úpravu mikroflóry též Helmstop. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, lze brát Ashwagandhu dlouhodobě nebo jen určitý čas? Děkuji

EcceVita – Lze brát několik měsíců, vždy s kratší, např. měsíční, přestávkou. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, lze užívat současně Ašvagandu, Satavari a Amalaki? A v jaký denních dávkách doporučujete? Velice dobře jsem se cítila i při Brahmi, lze za něco vystřídat? Děkuji.

EcceVita – Kombinace je možná, Brahmi lze užívat v kombinaci Memory. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den, uzivam funghimun uz dlhodobo, takisto aj probiomix (cca 3 roky s prestavkami) darovali mi ašvandu. Mozem ju kombinovat? Beriem aj ked nizsku davku antiepileptik, je to vhodne? Dakujem

EcceVita – Ašvaganda a antiepileptika v kombinaci by neměl byt problém, vždy ale záleží na vnímání případných změn v subj. pocitech. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den ,je prosím možné kombinovat Ašvagandu, Gotu cola a výtažek z ovesných klíčků (Avis)? Je možné také přidávat očistné čaje na žlučník, játra? Jsou nějaké interakce? Děkuji.

EcceVita – Ano, kombinace je možná, interakce nejsou známy. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, je, prosím, možné užívat Aschwagandu při autoimunitním onemocnění štítné žlázy (hypofunkce). Žlázu údajně téměř nemám. Děkuji předem za odpověď.

EcceVita – Ano, lze užívat. MUDr. David Frej

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *