Loupání kůže na žaludu – Vše o zdraví

Penis je chloubou každého muže. Je proto jasné, že kdykoliv se na něm objeví suchá kůže, šupinky, vyrážka či praskliny, kromě rány pro ego to u něj začne vyvolávat pochybnosti o tělesné kondici. V dnešním článku se proto podíváme, co všechno to může znamenat. (Včetně toho, jak to napravit.)

Za normálních okolností je kůže na penisu jednolitá a hladká.

Ovšem, občas ho muži strkají bez ochrany tam, kam nemají (například do spolunocležnice, která trpí nějakou pohlavně přenosnou chorobou) a to se pak nestačí divit, jakou děsivou podívanou jim jejich penis ukáže.

Abychom ale neházeli všechny do jednoho pytle, je nutno podotknout, že se nemusíte nakazit kdejakým moribundem, aby vám popraskala předkožka (nebo rovnou celé nádobí).

Co vše za tím může být?

Pomoc! Praská a loupe se mi penis!

Vzhledem k tomu, jak často máte svého kamaráda na očích si přirozeně všímáte všech změn, které se na něm udějí. Ne vždy jsou ale výhradně pozitivní. Naopak, popraskaná předkožka, nebo jinak se loupající penis ve vás mohou vyvolávat otázky, zda jste nemohli někde něco zanedbat.

Většinou jde o případy, kdy:

  • Dojde k zarudnutí kůže
  • Se na penisu začnou dělat šupiny
  • Se začne kůže na penisu svírat a stahovat
  • Reflektujete praskliny na kůži, ze kterých může téct krev
  • Se vám udělá vyrážka

Jaké to má příčiny?

Samozřejmě, i když je důležité starat se o své sexuální zdraví a pravidelně chodit na testy, za příznaky, které jsme popsali výše, nemusíte hned hledat pohlavně přenosnou chorobu. I když je samozřejmě lepší svůj stav pro klid duše řešit i se svým ošetřujícím lékařem. Případně si zajít na testy. (Věřte totiž tomu, že neléčená PPN může mít mnohem horší následky.)

Loupání kůže na žaludu - Vše o zdraví

Nejprve se ale zaměřte na to, zda:

Loupání kůže na žaludu - Vše o zdraví

  • Používáte vhodnou tělovou kosmetiku (nevhodná jsou mýdla, která vysušují pokožku)
  • Nemáte alergii (například na latex z kondomů)
  • Jste v poslední době příliš nemasturbovali, nebo neměli sex “na sucho”
  • Nenosíte příliš těsné spodní prádlo
  • Se u vás náhodou neobjevil ekzém (nebo jiné kožní potíže, třeba i na jiných částech těla)
  • Nemáte lupénku
  • Vás netrápí kvasinková infekce

Co se týče těchto bodů, alergie na latex rozhodně není výmluva k tomu, abyste přestali používat kondomy. Vzhledem k tomu, že se jedná o celkem častou potíž jsou na trhu i kondomy bez latexu

Kvasinkovou infekci můžete mít klidně od své partnerky. (Řada žen na ně bohužel trpí.) Případně si ji můžete předávat mezi sebou, kdy vy nakazíte ji a ona posléze zase vás a tak stále dokola. Nejde ale o nic, co by nešlo léčit. 

Loupání kůže na žaludu - Vše o zdraví

Tipy na lepší péči

I když je popraskaná předkožka i penis obecně dost delikátní problém, nejde nad ním stát a lomit rukama. Místo toho podnikněte kroky, díky kterým se začne jeho stav zlepšovat. Také tím nejspíš předejdete podobným problémům někdy v budoucnu.

Loupání kůže na žaludu - Vše o zdraví

Pomoci by vám mohlo:

  • Zdržení se sexuální aktivity (kromě lepšího hojení nebudete muset snášet divné pohledy vaší sexuální partnerky)
  • Zdržení se masturbace
  • Vyměnění pečující kosmetiky
  • Promazávání pokožky penisu speciálními olejíčky a krémy na intimní partie (mělo by jít o produkty, které jsou určené přímo pro tyto účely; dívejte se primárně po neškodných výrobcích pro děti)
  • Vylepšení vašich hygienických návyků
  • Pití dostatečného množství neslazených a nealkoholických nápojů

Samozřejmě, je možné, že i když uděláte pro svůj penis vše, předkožka, ale i jiné části penisu vám budou praskat (i přes veškeré úsilí) stále. V takovém případě se tedy opravdu nevyhnete cestě k lékaři, který nejspíš přijde na to, že trpíte nějakou běžnou kožní chorobou. (Na kterou vám předepíše dietu, krém nebo jinou účinnou léčbu, díky které bude zase všechno v pořádku.)

Balanitida umí potrápit. Postihuje muže všech věkových skupin

Co je to akutní balanitida a jaká je příčina jejího vzniku?Balanitis je zánět žaludu, často kombinovaný se zánětem vnitřního listu předkožky. V takovém případě se správně nazývá balanoposthitis. Nejčastěji bývá původu bakteriálního, mykotického nebo virového. Vyskytují se i neinfekční balanoposthitidy původu alergického, iritačního apod.

Lze říci, kterou věkovou skupinu mužů postihuje a týká se toto onemocnění i dětí?Postihuje všechny věkové skupiny. Riziko infekce je významně vyšší u nemocných trpících cukrovkou, AIDS, poruchami imunity a u mužů se zúženou předkožkou – fimózou. Záněty naopak prakticky netrpí muži po kompletní obřízce.

Jaké má toto zánětlivé onemocnění projevy?Nejčastěji zarudnutí, skvrnky, otok, palčivý pocit, nebo svědění, tvorba bílých povlaků na kůži.

Dokážeme onemocnění zvládnout doma a jak máme postižené místo léčit?Samozřejmě existují recepty na domácí léčbu. Důrazně ale doporučuji návštěvu lékaře (urologa nebo dermatovenerologa), aby nedošlo k zanedbání časných stadií nádorů nebo pohlavně přenosných nemocí.

Kdy je naopak nutné navštívit lékaře a co muže u něj čeká?Pokud příznaky nemizí po přiměřené hygieně genitálu, je vhodné vyhledat lékaře.

Lékař zhodnotí, zdali se jedná o zánět, případně odebere stěr z kůže na mikrobiologické vyšetření. První linie léčby je obvykle lokální. Spočívá v místní aplikaci roztoků nebo krémů, obsahujících antibiotika, antimykotika nebo kortikoidy.

Jen výjimečně je nutná kombinace se systémovou antibiotickou, nebo antimykotickou léčbou.

Hrozí nějaká rizika v případě, že se balanitida dostatečně neléčí?Kromě určitého dyskomfortu s sebou nese chronický zánět riziko, že dlouhodobé dráždění vyvolá kožní změny charakteru prekanceróz, které mohou vyústit ve vznik zhoubného nádoru penisu. Ačkoliv je tento druh nádoru relativně vzácný, je velmi nebezpečný. Důkazem, že chronický zánět skutečně může takové změny vyvolat je fakt, že u mužů po obřízce v dětském věku se tento typ nádoru vůbec nevyskytuje.

Jak mohou pánové a rodiče synů předcházet výskytu této nepříjemné nemoci?Prevence spočívá v přiměřené hygieně.

Píši přiměřené, jelikož nedostatečná, ale i nadměrná, úzkostná hygiena mohou být na škodu. Dále je nutné vyvarovat se rizikovému sexuálnímu chování, vhodné je používání kondomu.

Jizevnaté fimózy, které nemají naději na úspěšnou konzervativní léčbu je vhodné řešit obřízkou.

Dagmar Čerňanská

Diskuze Loupající se penis

Velikost písma:

Já bych mazala canestenem, spíš to vypadá na mykozu ale myslim ze by to
teda rozhodne citil…klidne bych koupila i treba rosalgin a omyvala
v tom…Ale doktorovi bych se teda nevyhybala- chapu jak je to pro chlapy tabu,
ale neni to sranda..

Zajímavé:  Nabidka Prace Lekar Bez Atestace?

Mě napadlo, že mě podvádí s bývalou, protože když jsem se seznámily
tak to měl taky ale zmizelo to samo a já nemocná určo nejsem.

Tak mykozu muze chytnout jakkoliv, i v bazenu třeba. Rozhodně by teď
měl vynechat sex, mazat to a pokud se to nezlepsí jit k doktorovi. Rozhodne
ale keca ze to necitil…

Anonymní píše:
Snad pochopíte proč anonymně. Máme takový problém. V intimní chvilce
jsem si všimla, že se příteli loupe penis a má na měm krvavé prasklinky,
říkal, že ho to vůbec nebolí nesvědí, že o tom vlastně vůbec
nevěděl dokud jsem mu neřekla, že to tam má. Nemáte někdo zkušenost,
nevíte co to může být???? Napadla mě plíseň ale fakt nevím a k dr ho
dostat taky nemůžu.

Ahojky, nemocí to může být hodně,raději na tvém místě bych se já
nechala vyšetřit jinak tvůj přítel je prase (promin za názor)
ale on chodí snad močit nebo se koupe ne? Tak by to vědět měl jinak i můži mohou mít kvasinky a vůbec to
nemusí svědit a tak…

Tak do bazénu nechoďíme tedy aspoň o tom nevím, že by chodil.
Tvrdí, že to necítil.
Jo a po sexu, měl na penisu takové hodně červené jako by krvavé mapy,
vypadaly jako opařené horkou vodou. .
Tak to vypadá, že mi kouhoutek leze za bývalou slepičkou 

kibooolka píše:
Anonymní píše:
Snad pochopíte proč anonymně. Máme takový problém. V intimní chvilce
jsem si všimla, že se příteli loupe penis a má na měm krvavé prasklinky,
říkal, že ho to vůbec nebolí nesvědí, že o tom vlastně vůbec
nevěděl dokud jsem mu neřekla, že to tam má. Nemáte někdo zkušenost,
nevíte co to může být???? Napadla mě plíseň ale fakt nevím a k dr ho
dostat taky nemůžu.
Ahojky, nemocí to může být hodně,raději na tvém místě bych se já
nechala vyšetřit jinak tvůj přítel je prase (promin za názor)
ale on chodí snad močit nebo se koupe ne? Tak by to vědět měl jinak i můži mohou mít kvasinky a vůbec to
nemusí svědit a tak…

Koupe se, když přijde večer z práce a pak před spaním si opláchne
ještě „spodek“ a ráno též, takhle on je čistotný a ty „krvavé“
šrámy a loupání má na jako zespod, nevím jak to mám napsat, ale na místo
který on nevidí pokud nezkoumá 

Ano tak to může být ted jsem si vzpoměla že to měl můj kamarád od
jeho přítele(on je bi) když ho podváděl se slečnou nic méně to byly kvasinky.Zkus
to vygooglovat něco by někde o tom mělo být co to může znamenat,víš je
to tvé zdraví…doufám že tě můj příspěvek neurazil není to z bazénu,je to infekce

Ahoj jednou jsem měla nějakou kvasinkovou infekci a přítel to ode mě
chytil. Myslím že mi na to doktor gynekolog napsal nějakej krém pro oba a
pomohlo to.

Ahojky, přítel měl kdysi taky něco podobného, taky ho to nebolelo… ale
věděl o tom… nějak jsme to neřešili ze začátku, ale postupně se to
zvětšovalo a potom, co to přenesl i na mě a upozornil mě na to gynekolog,
tak jsme začali jednat… Já dostala takovou speciální mastičku… a
přítel s tím chodil na kožní – doktor mu to musel něčím potírat… ale
stačily asi dvě návštěvy… Tuším, že se to jmenovalo
„kondylomata“ …

Můj přítel tam má zase extrémně suchou a citlivou kůži a občas se mu
objeví něco podobného, něco jako odřenina… Ale on je obecně náchylnej k různým
kožním poraněním… 

Zakladatelko, může to být i z přehnané hygieny – jako z ženy.
A chytit to mohl od tebe – ty to taky nemusíš vůbec cítit!

Zabírá Canesten nebo Clotrimazol – mazat, mazat, mazat, zdržet se sexu,
vyvarovat se zapaření, ráchání v bazenu … může pomoct i opatlat
žalud na chvíli bílým neslazeným živým jogurtem (acitiva např.), v noci
spát v hoooodně volných trenclích a přes den chodit doma dole bez 

Na nevěru hned nemysli!

Já a moje přítelkyně jsme se nemohli této nepříjemnosti zbavit dva
roky. Canesten a jiné krémy pomáhali jen týden, někdy déle a pak znova. Po
dlouhém zjišťování jsme s překvapením zjistili, že vyvolávačem jsou
BĚLENNÉ TOALETNÍ PAPÍRY!!! Koho by to napadlo že? Začali jsme požívat
obyčejné 100 procentně recyklované a naparfumované toaletní papíry a
máme konečně klid.

To měl bývalý přítel, a pak jsem spolu rok nemohli spát protože se to
rozjelo jako nějaká infekce, nejhorší bylo že to předal mě a já sem se
z toho dostávala rok a on to měl po měsíci pryč a pak mi křivdil že
s nim nespim( a ještě to bylo z toho že mě podved což nemusí být vždy)
radím canesten krém, a canesten sprchový intim gel, toaleťák bez parfému a
chemie a bavlněné prádlo..

@Anonymní píše:
To měl bývalý přítel, a pak jsem spolu rok nemohli spát protože se to
rozjelo jako nějaká infekce, nejhorší bylo že to předal mě a já sem se
z toho dostávala rok a on to měl po měsíci pryč a pak mi křivdil že
s nim nespim( a ještě to bylo z toho že mě podved což nemusí být vždy)
radím canesten krém, a canesten sprchový intim gel, toaleťák bez parfému a
chemie a bavlněné prádlo..

A proč kvůli tomu zakládáš nové téma?

ČPZP – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna | Urologie

Dobrý den pane doktore, měl bych dva dotazy. 1) Za jak dlouho po obřízce by měly vypadat stehy? Když nevypadnou do tří týdnů, je už vhodné si je zajít vytáhnout? 2) Tento dotaz je trochu trapný, ale já jsem nikdy penis v pořádku neměl, tak nevím, jak to má být správně.

Jsem po částečné obřízce, v klidovém stavu mi jde předkožka ještě přetáhnout směrem dolů, že vidím předkožku i z té „vnitřní strany“.

Zajímavé:  Dermacol - vše o zdraví

Při erekci mi předkožka končí těsně pod „hranou žaludu“ (nevím, jestli je to správný termín, myslím tu linii, která vede po obvodu žaludu) a dále už s ní nehnu ani o milimetr dolů ani nahoru, už více nepřetáhnu, vidím předkožku pouze tak, jak jsem ji viděl před obřízkou, jen z té „vnější strany“.

Když si pustím erotické video, tak většině mužů jde i při erekci přetáhnout ještě více dolů při erekci než mně, že je pak vidět jak při klidovém stavu… Nevím jestli je to na škodu a nebo ne, jestli se třeba nemůžu poranit při sexu. Je možné, že když mi tu kůži uřízli, tak už při erekci více nemám co přetahovat, nevím, pro jistotu se ptám. Doufám, že je můj dotaz trochu srozumitelný, děkuji mockrát za odpověď a přeji krásný den!!! Petr

Vážený pane Patře, stehy by měly postupně samy vypadnout až tak v období 6-9 dne, dříve se o to nepokoušejte, mohly by nastat problémy s hojením.

Ke stanovení ideálního stavu bude třeba zhodnocení provádět nejdříve tak za tři-čtyři týdny po provedení obřízky, do té doby bude stále lehce zbytek předkožky oteklý.

Při kompletní obřízce není pak již co přetahovat, při částečné se v klidovém stavu penisu část žaludu kryje, ale při erekci ovšem dojde ke kompletnímu odhalení žaludu samovolně. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem byl na frenuloplastice, ale teď se začala loupat kůže na žaludu. Vůbec to nebolí a pod ní je další „normální“ a ta část co se loupe je už taková namodralá a ne moc hezká. Už se oloupala asi půlka. Mám s tím něco dělat?

Vážený Honzo, jde o docela normální reakci, svrchní, manipulacemi narušená vrstvička by se měla postupně sloupnout a stav se záhy upraví,.

Je možné potírat žalud mastí podporující epitelizaci i hojení, na př Calcium pantothenicum, ale lze také užít dezinfekční Indulonu po několi málo dnů do zklidnění povrchu žaludu.

Při déletrvajících problémech by bylo nutno zajít do kožní ambulance a požádat o vyšetření a léčení. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda.

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Váš názor, čím mohou být způsobeny moje více jak půlroční zdravotní potíže a kam se s tím obrátit. Před devíti lety jsem 8 měsíců měla opakovaně záněty močových cest – za tu dobu mi bylo naordinováno 12 antibiotik. Poté jsem změnila urologa, který mi pomohl hned prvními léky.Od té doby jsem měla relativně klid kromě těhotenství.

U druhého těhotenství problémy přetrvávaly, i když jsem již v moči zánět neměla – neustále jsem měla pocit, že potřebuji na malou (i když jsem zrovna šla z toalety). Doktor mě tehdy uklidňoval, že mi plod tlačí na močový měchýř a porodem vše přejde – opravdu to tak bylo.

Před půl rokem jsem opět měla zánět močového měchýře (E-coli), brala jsem 3 antibiotika, po kterých jsem již nález v moči neměla, ale přesto přetrvává neustále nutkání na malou. Pokud jdu po krátké době, opravdu malé množství moči vymočím, ale úlevu nemám, spíš naopak mě to pak nutí ještě více a navíc i bolí. V noci mě to vyloženě nebudí, ale když se např.

vzbudím k dceři, musím na toaletu hned jít. Dle zpráv mám na trigonu bizarní nález leukoplakie a minim.cystokela (cystoskopie) a děloha je umístěna více vpravo (CT). Podle mé gynekoložky a urologa se nejedná o nic závažného a nezpůsobuje to mé problémy.

Mohl byste mi poradit, na koho se obrátit? Nemohly by mi pomoci nějaké léky na hyperaktivní močový měchýř? Mohl by to být i psychosomatický problém, když se psychicky cítím v pořádku a žádné jiné problémy nemám? Denně se snažím cvičit na posílení pánevního dna, ale zatím bez efektu. Předem velice děkuji za Vaší odpověď.

Vážená paní Ivo, sama jste si určila diagnózu hyperaktivního močového měchýře- a dost možná nebudete daleko od pravdy. Přesné určení důvodu vašich potíží by však měl určit urolog na základě urodynamického vyšetření.

Toto nenáročné vyšetření může ukázat také cestu jak se vašich problémů bude možno zbavit. Dnes je bohatý výběr léčiv, která při správné diagnóze vám po čase uleví, spíš vás však mohou zcela vyléčit.

Chronické zánětlivé změny v hrdle měchýře naznačují druhou cestu, pro niž bude možná vhodné jen užívání pomocných léků, nejlépe preparátů z brusinkových extraktů. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Dobry den je my teprve 16 let,mněl sem posledni dobou bolesti,varlat a podbřišku,ted se ktomu přidava bolest při močeni,a vteto době sem mněl vysokou anginu byl sem již 3 vyšetřen,u urologa sono….

,ale nemněl sem odvahu se podělit o to na co sem si vzpomněl, při těchto bolestech když sem byl ještě mladši,tak sem si šampon pěnu,silou daval do penisu,nwm ted co a jak,…..

prosim o odepsani na email

Milý Nzakare, bolest při močení by mělo vysvětlit vyšetření moči chemicky a mikroskopicky, případně při nálezu zvýšeného množství bílých krvinek i vyšetření bakteriologické. Jde o to nakolik jsi byl podrobně vyšetřován.

Nejde li o infekci, může být močová trubice předrážděná, možná vlivem onoho větření šamponu, možná dlouhodobějším a častým překrvováním při masturbacích. Předpokládám, že sis nezaváděl pro větší vzrušení nějaké tenké předmety, to by pak mohlo jít také o špatně se hojící poranění.

Urolog však, při tvé větší otevřenosti, může na rozdíl od tohoto serveru ti naordinovat něco ke zklidnění uváděných potíží. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Pane doktore, před půl rokem mi byla provedena biopsie prostaty, hodnota PSA byla tehdy 12,9, F/T 10,1%. Výsledek biopsie je „zjištěna v jednom místě skupina nepravidelných acinů s lehce anisomorfními jádry a ojed. makronukleolem“. Po půl roce opět krevní odběr, hodnota PSA 10,7, F/T 14,3%, mám se opět podrobit biopsii (tentokrát v jiném zdr. zařízení).

Na můj dotaz, zda by nebylo lepší nechat prostatu operovat laserem, lékař neodpověděl přímo, ale že pokud bude výsledek špatný bude operace úplně jiná. Můžete, prosím, česky okomentovat výsledek biopsie, napsat co znamená hodnota F/T a co snížení PSA mezi prvním a druhým krevním vyšetřením? Omlouvám se, ale můj ošetřující lékař je poněkud nekomunikativní.

Zajímavé:  Boswellia Účinky Na Klouby?

Děkuji.

Vážený pane Pavle, hodnota vašeho prostatického antigenu je poněkud zvýšená- a vždy při hodnotě nad 10 by se měla situace řešit. Tyto hodnoty nemohou ale dát odpověď zda jde jen o hypertrofii, anebo zda nepočíná zhoubný proces. Proto se mluví o potřebě nové punkce prostaty.

Prokáže-li jednoznačně nezhoubný proces indikuje to jednoduchou operaci, při prokazatelně nádorových buňkách pak totální prostatektomii- což značí větší zásah v malé pánvi.

Dnes je ovšem metoda odstranění prostaty a přilehlých semenných váčků, případně i okolních uzlin vypracována tak, že se zachovávají nervové pleteně- a pacienti nadále udržují moč a v řadě případů mají nadále schopnost pohlavního styku.

Hodnota F/T je srovnání dvou hodnot z krevního odběru, poměr mezi nimi přispívá k vyhodnocení charakteru procesu na prostatě. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Dobrý den pane doktore v noci když jdu na malou, tak mám pocit, že musím více tlačit než je tomu ve dne.Je to normální? Před rokem jsem podstoupil Turp. Předem děkuji za odpověď.

Vážený pane Danieli, stává se, že i po zákroku na prostatě (TURP) proces zvětšování plíživě pokračuje. Nutné bude nechat si prověřit stav prostaty (případně i ultrazvukovou sondou přes konečník), vyšetřit zbytkovou moč po vymočení a PSA z krve. Možná budete muset brát nějaký lék. Potíže naznačují nutnost urologické kontroly a možná i léčby. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Dobrý den, 22.12.2008 12:30:17 jsem Vám psal dotaz ohledně nažloutlých rosolovitých kouscích ve spermatu.Doporučil jste mi zvýšit denní příjem tekutin.To jsem udělal,každý den vypiji minimalně 2,5-3 litry tekutin(poctivě to hlídám),když sportuji,tak i více.

Začal jsem brát denně i nějaké vitamíny a minerály,bohužel nic nepomohlo.Četl jsem i nějaké jiné dotazy podobného problému,všude je napsáno,že ty občasné kousky ve spermatu jsou normální,ale že by měli do pár minut zkapalnit.

U mě se tak děje,ale nejdříve až tak za hodinu i více,v průběhu se ten rosolovitý kousek velmi pomalu zmenšuje.Zkoušel jsem i denně studené sprchy varlat,ale to také moc nepomáhalo,teďkom přes zimu jsem výrazně omezil ten sport,ale žádná zásadní změna se nekonala.

Už mě tento problém trápí několik let a nevím co s tm mám dělat.Takže budu vděčný za každou další radu.Děkuji za odpověď.

Vážený pane Jakube, rozhodně se netrapte něčím, co za trápení opravdu nestojí. Ony drobné sraženiny se nevymykají normálnímu stavu v jeho základních variacích. Žádné konkrétní problémy vám z toho nevznikají a také do budoucna vznikat nebudou. Na kvalitu speriogramu tato okolnost vliv také nemá.

Zkapalnění nemusí proběhnout v průběhu několika minut, ale běžně asi do půl hodiny až asi hodiny proběhne . Noste jen volné vzdušné spodní prádlo, nikoli slipy, nedávejte si teplé vanové koupele. Sledovat rozpouštění opravdu ale nutné není. Nejde o žádný patologický jev. Zdraví MUDr.

Rudolf Vévoda

Vážený pane doktore.Před třemi roky se mi vlivem úrazu vytvořila zúženina močové trubice v žaludu.

Byl jsem již čtyřikrát na roztahování trubice,ale po nějaké době se vše vrací do původního stavu(močení mi trvá dlouho a proud je velmi slabý,musím tlačit)Je možné to řešit operativně,třeba nějak proříznout uretru,nebo provést meatotomii žaludu?Záleží to na urologovi nebo ho o to mohu požádat,abych se zbavil problémů.Děkuji za odpověď

Vážený pane Luboši, pokud zúženina močové trubice přetrvává, je rozhodně třeba situaci řešit, Nedovedu dobře posoudit bez znalosti patřičných vyšetření o jaký druh zákroku by se mělo jednat, ale určitě již už nepůjde o dilatace, ale o operační řešení. Není-li zúžení dlouhé, pak by meatotomie mohla vyhovovat. Každopádně vás bude muset váš ambulantní urolog směrovat do lůžkového urologického zařízení někde v oblasti vašeho trvalého bydliště. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Dobry den,mam dotaz ohledne pohlavnich nemoci..mel sem pri moceni palivy pocit,vytok zadny,nebo jsem zadny nezaregistroval..lekar diagnostikoval zanet mocovych cest a prelecil me cotrimoxazolem..problemy ustoupily..a ted,asi po dvou mesicich sem dostal teploty a vsiml sem si tzv.

ranni kapky,navic sem dostal hnisavou anginu,doktor me nameril vysokou sedimentaci-84 a zvyseny tep 105..dostal sem antibiotika,ale mam strach,ze jsem neco zanedbal..pokud by to byla kapavka,da se vylecit i po nejake dobe?a ty problemy se srdcem mohou byt k tomu?poradte me prosim,dekuji..

zdravi radek

Vážený pane Radku, po opakované léčbě antibiotiky nemusíte mít opravdu z kapavky žádnou obavu. Vysoká sedimentace je u hnisavé angíny zcela běžná, ranní kapka mohla být reakci na kolující baktérie v krvi.

Srdeční činnost je třeba vyšetřit samostatně, souvislost s urologickým zánětem je nepravděpodobná, při angině či po ní je sice možné nějaké poškození nitroblány srdeční, ale vzhledem ke včasnému nasazení antibiotik také málo pravděpodobné.

Máte-li tak řečeno nečisté svědomí vzhledem k možnosti nakažení ppohlavní nemocí ( a máte-li nějaké obtíže) můžete se nechat vyšetřit v kožní (dermatovenerologické) ordinaci pomocí testů na pohlavní nemoci a nemoci přenosné pohlavním stykem, při anamnéze s možností získání viru HIV pak vyšetřením v Hygienické stanici (Státní zdravotní ústav). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Dobrý den, je mi 20 let. a muj penis v normalni poloze meri tak 4 cm..a pri erekci je to 14cm..a je hubeny..zda se mi v normalni poloze strasne maly.

Vážený pane Jakube, jsou nejrůznější typy penisu, v klidovém stádiu ten menší se může při erekci zvětšit několikanásobně a naopak větší penis prakticky erekcí jen ztuhne a nenabývá podstatnějších změn velikosti a objemu. Rozdíl , který vy uvádíte je zajímavý, podstatná je však ona velikost při erekci.

Průměrná hloubka ženské pochvy je 11 cm, takže jste vybaven dobře. Co se týče objemu, ten při styku nemusí zásadnější roli hrát, neboť roztažlivost a naopak schopnost stažení objemu pochvy je u většiny žen tak velká, že jsou schopny přijmout různé rozměrové variace penisů.

Obavy a přímo strach mohou mít z větších a hodně silných penisů, takovéto exempláře už udělaly více škody než užitku. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector