Lindynette – Vše o zdraví

    Lindynette - Vše o zdraví MedPharma Ovulační test je vysoce přesný, rychlý a hygienický ovulační test pro přesné stanovení termínu ovulace,… -7 %   MedPharma Ovulační test 20mIU/ml 6 ks — do 30.9. u vás 75 Kč 70 Kč

    Lindynette - Vše o zdraví Jak jednoduché: změříte ráno v ústech teplotu      zadáte údaje o menstruaci      odečtete z displeje, zda jste… Doprava zdarma NaturComp Lady-Comp 2021 —

    Lindynette - Vše o zdraví Daysy je spolehlivá již od prvního dne používání, s přesností vyšší než 99 %. Je zcela přirozená, bez jakýchkoliv… Doprava zdarma Daysy Daysy 2.0 – ukazatel plodných a neplodných dnů —

    Lindynette - Vše o zdraví Popis produktu: teploměr digitální díky jeho citlivosti se může použít také jako ovulační teploměr, použijte… -14 %   Beurer Teploměr digitální BEURER OT 30 — do 30.9. u vás 1 499 Kč 1 288 Kč

    Lindynette - Vše o zdraví Vyzkoušejte Pearly – nízkonákladovou verzi minipočítače pro přirozenou kontrolu početí. Pomocí měření ranní tělesné… Doprava zdarma NaturComp Pearly —

    Lindynette - Vše o zdraví Popis produktu: teploměr digitální díky jeho citlivosti se může použít také jako ovulační teploměr, použijte… -34 %   Beurer Teploměr digitální BEURER OT 30 – SLEVA – poškozený/odřený kryt baterií — do 30.9. u vás 1 499 Kč 990 Kč

    Lindynette - Vše o zdraví Popis produktu: teploměr digitální díky jeho citlivosti se může použít také jako ovulační teploměr, použijte… -33 %   Beurer Teploměr digitální BEURER OT 30 – SLEVA – rozbaleno — do 30.9. u vás 1 499 Kč 999 Kč

Lindynette

Dobrý den, prosím o radu. Ovlivňuje antibiotikum Dalacin C antikoncepci Lindynnete? Pokud ano, jak dlouho je třeba po dobrání atb užívat jinou metodu ochrany? Děkuji. Zobrazit více

Lindynette - Vše o zdraví Odpovídá lékař:

Dobrý den Moniko, antibiotikum Dalacin neovlivňuje užívání a účinek hormonální antikoncepce Lindynette…. Celá odpověď

Dobrý den, mám takový problém beru už od svých 15ti let antikoncepci Lindynette 20 a pokažde jsem brala dvě platíčka za sebou a pak vynechala 7dní. Nyní jsem si to chtěla posunout o další třetí platíčko ale po 11 prášku ze třetího platíčka mě bolí břicho a měla jsem krev tak nevím co ted dělat jestli… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den,Veroniko, antikoncepci užívejte i nadále, tak jak jste zvyklá, po dobrání třetího plata udělejte… Celá odpověď

Dobrý den, chci se zeptat . Od ledna mi začali vlasy dost padat a nejvíc na temeni hlavy mi hrozně řídnout. Vždy jsem měla jemné vlasy ale ted se to výrazně zhoršilo . Od ledna jsem začala také užívat antikoncepci Lindynette 20, protože mi našli cystu na vaječníku velkou 2cm . Ted už je velká 6cm…. Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Milá slečno Barboro, antikoncepce Lindynette 20 by mohla způsobit jako nežádoucí účinek zvýšené padání… Celá odpověď

Dobrý den, chci se prosím zeptat – užívám antikoncepci Lindynette 20 a minulý týden v pátek (byl to začátek 2. týdne užívání) jsem si zapomněla vzít prášek. Bohužel jsem si ho nevzala ani poté, co jsem si to uvědomila. Jaké je podle vás riziko, že můžu být těhotná? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den Kláro, záleží kdy jste si následně tabletku vzala. Pokud jste si ji vzala do 12h od obvyklého… Celá odpověď

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Začala jsem poprvé brát HA Lindynette 20 a stále po menstruaci špiním, v příbalovém letáku psali, že je to příznak, že si tělo zvyká na HA. Děkuji za odpověď Skákalová Zobrazit více

Lindynette - Vše o zdraví Odpovídá lékař:

Dobrý den, špinění mimo menstruaci se může objevit v prvních cyklech užívání hormonální antikoncepce…. Celá odpověď

Dobrý den, nově užívám antikoncepci Feminegi 3MG/0,03MG, předtím jsem několik let užívala Lindynette 20, vždy užívám 3 platíčka bez pauzy a 7denní pauzu až po 3.platíčku. Při přechodu z Lindynette na Feminegi jsem pauzu neudělala a pokračoval v brání tablet(nových)každopádně krvácení se i tak dostavilo,… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den Evo, pokud, jak říkáte, berete tabletky pravidelně, pak jste chráněna i v té 7-denní pauze… Celá odpověď

Dobry den. Trapi me (podle me) neprinerene dlouha menstruace. Od te doby, co jsem vysadila HA (Lindynette) cca 1,5 roku, mam menses cca 14 dni, kdy 6dni spinim, 3-4 dny mam silnou a 3-4dny zase spinim…doufala jsem, ze se to casem zmirni, ale nestalo se tak…gynekolog mi rekl, ze se to da spravit jedine… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Veroniko, hypotyreóza může ovlivnit menstruaci tak, že způsobuje poruchy menstruace,… Celá odpověď

Lindynette - Vše o zdraví Odpovídá lékař:

Vážená paní, snížená funkce štítní žlázy spíše způsobuje poruchy ve smyslu prodlužování cyklu , problém… Celá odpověď

Dobrý den, již asi měsíc mám problém s plačtivostí. Vždy většinou na začátku týdne, kdy přijedu na vysokou školu. Dokáže mě rozhodit i telefonát s rodiči. Je to 5 měsíců, co jsem začala brát HA Lindynette 20. Chtěla bych se zeptat, zda může antikoncepce narušit hormonální rovnováhu a mně tím přivodit… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Paní Kristýno, dobrý den, ano, hormonální antikoncepce může mít takto vliv na Vaši náladu, jedním z nežádoucích… Celá odpověď

Dobrý den, Je mi 16 let, a už cca 5-6 měsíců beru hormonální antikoncepci Lindynette. Než sem jí začala brát, měla jsem menstruaci 9 dní, obrovské bolesti a příšerné akné.. a to mě dostalo k antikoncepci. Můj problém je to, že bych ji nejradši přestala brát z důvodu co to dělá s naším tělem, a že… Zobrazit více

Lindynette - Vše o zdraví Odpovídá lékař:

Dobrý den Adélo, rozhodnutí užívat hormonální antikoncepci je pouze na vás. HAK má své negativní i pozitivní… Celá odpověď

Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette a nyní mi neurolog napsal na snížení počtu migrenozních záchvatů lék na epilepsii Lamictol 25mg, který mám užívat 1-0-1. Snižuje lék Lamictol účinnost antikoncepce? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den Deniso, nemusíte se obávat, Lamictol nesnižuje účinek antikoncepce. U některých antikoncepcí… Celá odpověď

Zajímavé:  Jaké Jsou Příznaky Rakoviny Prostaty?

Beru poprvé antikoncepci Lindynette 20, dobrala jsem svých prvních 21 dní a po 4 dnech se to dostavilo i když to má ještě týden čas. V čem to je? Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Anno, nevím, proč si myslíte, že to má ještě týden čas. Menstruaci máte naprosto normálně. Po první 21… Celá odpověď

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole na gastroenterologii (už několik let tam docházím kvůli nedomykavosti dvanáctníku a občasným bolestem a tlakům v břiše). Doposud bylo vše v mezích normy. V loňském roce jsem byla těhotná a v říjnu porodila. Po dobu těhotenství a kojení jsem léky na břicho nebrala… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Markéto. To, co se panu doktorovi „nelíbilo“ byl mírně zvýšený test ALT („jaterní test“)… Celá odpověď

Odpovídá lékař:

Vážená paní Markéto, podle uvedených nálezů by mohlo jít o kombinaci inkompetence kardie a hiátové hernie…. Celá odpověď

Dobrý den. S přítelkyní jsme měli nechráněný sex v době kdy si zapomněla vzít antikoncepci, kterou si vzala až následující den, tudíž si vzala dva. Byl to již třetí týden ( 18-19 pilulka ) následující den měla nástup do nemocnice, kde jí čekala operace v celkové anestezii a kde taky dobrala celé… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den Petře, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku gynekologovi. Prosím… Celá odpověď

Odpovídá lékař:

Dobrý den, můžete ji uklidnit, jestiliže přišly měsíčky a dále již brala pravidelně je šance na otěhotnění… Celá odpověď

Dobrý den, už asi 9 let beru HA Lindynette, nikdy jsem žádnou tabletku nevynechala. V pondělí večer jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk. Ve středu večer jsem zvracela, potom jsem si vzala 7. tabletku z platíčka, ale do asi 5-10 minut se mi ještě udělalo nevolno a zvracela jsem jen trošku… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den, myslím si, že žádné riziko otěhotnění nehrozí, tableta se takto rychle nerozpustí, pokud nebyla… Celá odpověď

Dobry den, v dubnu jsem zacala brat antikoncepci Lindynette 20. Asi dva mesice potom jsem dostala kvasinkovou infenci, lekar mi na to dal nejake cipky a masticku. Pote jsem uz priznaky nemela a byla v poradku, pritel si na nic nestezoval, tak jsne to neresili. Ovsem asi po dalsich dvou mesicich jsem… Zobrazit více

Odpovídá lékař:

Dobrý den, zda může mít hormonální antikoncepce vliv na opakování zánětu pochvy, Vám sdělí konzultační… Celá odpověď

Odpovídá lékař:

dobrý den, jistě navštivte gynekologa a partner event.dermatovenerologii. Pravděpodobně jste nebyli doléčeni… Celá odpověď

Diskuze Zkušenost s Lindynette 20

Velikost písma:

@Buonline píše:
Strašně děkuji HA beru pravidelně
Kondom chce používat manžel, prý dvojitá ochrana… Tak snad ho to po
přečtení Vašich reakcí prevědčí o opaku…

Ahoj beru lindenette 20 druhý měsíc a první v pohodě pak pauza ted
jsem dobrala druhé platíčko a pořád špiním je to normální?

Ahoj holky Lindynette jsem brala asi 8 let, vše bylo vždycky v pohodě,
žádné zdravotní problémy ani nic podobného. Obšas se i stalo, že jsem
si ji zapoměla vzít třeba 3 dny, tak jsem jí rychle dobrala a v pohodě
Vím, že by se to nemělo. Ovšem teď jsem ji
vysadila a určitě se k ní zase vrátím.. 

@SarkaLo Ahoj, já
platila v Dr. Max kolem 420 Kč. Je možné, že máš pokračovací recept,
tj. vybereš 1 balení teď a další za 3m. Teda já to tak aspoň měla.
Nemusela jsem dát hned pálku za 2 balení a navíc jsem nemusela k Dr. pro
další recept…

@Sinquinita Jojo, to
nejspíš mám. Tak uvidím, ale myslím, že bude cena všude stejná nebo dost
podobná 

@Sinquinita
píše:
@SarkaLo Ahoj, já platila
v Dr. Max kolem 420 Kč. Je možné, že máš pokračovací recept, tj.
vybereš 1 balení teď a další za 3m. Teda já to tak aspoň měla. Nemusela
jsem dát hned pálku za 2 balení a navíc jsem nemusela k Dr. pro další
recept…

Taky jsem to tak mela. Jinak platim taky tusim tech 425,– moc se ta cena
lisit nebude 

S Lindynette 20 sem si docela protrpěla (křeče, nevolnost). 

U nás je lékárna medica a tam stojí 413kč.

@Pepsina9 Už jsem ji
měla před porodem a teď po jsem se k ní vrátila a za mě ok. Žádné
nevolnosti, změna vázy…nic.

@SarkaLo zatím jsem
měla nejdražší asi za 450 v městě nedaleko Brna. V místní lékárně
asi 439 a v Brně u dr max jsem platila 445 tento měsíc. takže se to drží okolo těch 450 korun
myslím.  

@kacaaa Já dnes v Dr
Max 399, – konečná cena a dala mi tam nějakou slevu 50,– nevím za co  

Zdraví pro ženu

zákazník -Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda mohu současně používat triphalu /detoxikační kúru/,šatavari ,zdraví pro ženu a B-skin.Děkuji za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, ano takto kombinovat produkty lze. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, chci se s Vámi poradit. Letos mi bude 44 let. Menstruaci mám zatím relativně pravidelnou, ale od nějakých 30 let mám diagnostikovanou a pravidelně sledovanou myomatickou dělohu.

Moje maminka měla přechod ve 43 let a nikdy netrpěla na žádné gynekologické poruchy. Chtěla bych vyzkoušet produkt Zdraví pro ženu.

Může mi tento produkt pomoci oddálit problém spojený s přechodem? Případně, jaký produkty byste mi doporučil? Předem děkuji za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, ano, davkovani 3×1 s jidlem pripadne v kombinaci se Satavari. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, chtěla jsem se zeptát, zda by mi tento preparát pomohl při léčbě migrény , kterou mám vždy v období menstruace. Děkuji za odpověď.

EcceVita – Dobrý den, ano, mohl by pomoci, chřest hroznovitý snižuje bolesti hlavy. MUDr. David Frej

zákazník -Hezký den, prosím Vás o zodpovězení dotazu, zda byliny obsažené v kapslích Zdraví pro ženu obsahují přírodní estrogeny. Děkuji Vám.

EcceVita – Dobrý den, ano, obsahuji fytoestrogeny, zejména chřest hroznovitý. MUDr. David Frej

Zajímavé:  Příznaky Brnění Konečků Prstů?

zákazník -Dobrý den, z čeho je prosím vyroben obal kapsle? A lahvička, ve které se pilulky nachází, je plastová nebo skleněná? Děkuji.

EcceVita – Dobrý den, obal kapsle je z celulózy, lahvička je z tmavého skla.

zákazník -Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné užívat spolu s EV Kalcium a Lymfodetox. Děkuji

EcceVita – Dobrý den, ano, tato kombinace je možná.

zákazník -Dobry den, mam nepravidelnou menstruaci ktera trva celkem dlouho (nekdy i dva tydny slabe) byla by vhodna tato kura? Popripade co byste doporucoval a v jakych davkach? (V nekterych mesicich mam lehce zvyseny testosteron). Behem brani antikoncepce jako hodinky. Moc dekuji za odpoved

EcceVita – Dobrý den. Lze uzivat zdravi pro zenu + Maca pro zeny. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je tento přípravek vhodný při vysazení antikoncepce k rovnováze hormonů, nebo byste mi doporučil jiné Vaše doplňky? Děkuji za odpověď

EcceVita – Dobrý den, po antikoncepci je dobré se pročistit. Doporučila bych čaj Čisté tělo a Liver plus. Dále Zdraví pro ženu + šatavari + čaj Plodnost ženy. Ing. Iveta Ječmík Skuherská

zákazník -Dobrý den, mám na vás dotaz, mám problémy s akné na čelistech a bradě, je mi 43 let, používám přírodní kosmetiku, mám tělísko. co byste mi prosím doporučili? moc děkuji

EcceVita – Dobrý den, B-skin 3×1 + Probiomix + jaterní čaj. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den, jiz tretim mesicem beru Zdravi pro zenu (1x denne) posledni mesic jsem zacala brat Aswagandu ( 1 x denne).

Po 2 mesicich co jsem brala Zdravi pro zenu jsem byla nadsena menstruace jako hodinky, nicmene tento mesic opet problem s jeji delkou (dele jak 10 dni). Co byste mi doporucoval.. vysadit Aswagandu a nahradit napr.

Shatavari? Popr. Jak kombinovat mnozstvi. Moc dekuji doufam ze bylinky budou zase fungovati

EcceVita – Ano, namísto Ašvagandy berte Zdraví pro ženu 2×1 a Šatavari 2×1. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den,je mi 25 let a snazime se pocit.Zkousime to uz rok a nic.Mam velice dlouhy a nepravidelny menstruacni cyklus 30-43 dni.Pravdepodobne casto i bez ovulace.Pomohl by mi tento lek a mam pridat napr. satavari?

EcceVita – Lze kombinovat Zdraví pro ženu + Šatavari + Maca pro ženy + čaj Plodnost ženy. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, chtěla bych se zeptat na ideální kombinaci, která by mohla zvládnout stavy v přechodu a špatný spánek. Lze užívat Zdraví pro ženu a zařadit i Peaceful Sleep? Případně ještě něco dalšího? Moc děkuji.

EcceVita – Lze přidat ještě čaj Sladké spaní, případně, pokud nepomůže Zdraví pro ženu samotné, přidat čaj Žena 50+ a Šatavari 2 až 3×1 s jídlem. MUDr. David Frej.

zákazník -Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat současně tabletky Zdraví pro ženu a drmek. Drmek jsem zacala užívat před třemi měsíci z důvodu podpory ovulace. Zároveň užívám ostropestrec a kyselinu listovou.

Je kombinace všech těchto výrobků možná? S partnerem se snažíme trictvrte roku o druhé mimi a zatím se nedaří. Chtěla bych tělo více podpořit. S prvním těhotenstvím nebyl problém, otěhotněla jsem na první pokus.

Dekuji a přeji hezký zbytek dne.

EcceVita – Ano, uvedené kombinace bylin jsou vhodné. MUDr. David Frej

zákazník -Dobrý den, Je mi 35 let, v noci kojím a mám problémy s citlivou pletí a pupínky. Doporučili byste mi Zdraví pro ženu? Moc děkuji

EcceVita – Tento produkt oficiálně není povolen při kojení. Lze užívat EV omega-3 kapsle + Probiomix, obojí působí pozitivně též na kůži a játra. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den, mohu uzivat spolecne s hormonalni antikoncepci? Dekuji

EcceVita – Ano, kombinace je možná. MUDr. David Frej

zákazník -Dobry den,jsem 4 tydny po porodu,jiz tyden nekojim(bohuzel jsem o mleko prisla)Chci se zeptat zda je vhodna tato kura po porodu na padani vlasu a celkovou regeneraci? Silene mi padaly vlasy jiz v tehotenstvi,mela jsem hrozne suchou kuzi,musela jsem byt od zacatku na prisne zlucnikove diete a cele tehotenstvi jsem hubla(6kg dole)jen v poslednim trimestru jsem cca 7kg nabrala.Ted po porodu mi padaji jeste vic a uz mi zbyva tak 1/3 puvodniho mnozstvi.Mela jsem i strasny stres,od porodu jsem byla s malym hospitalizovana 3 tydny po ruznych oddelenich,protoze ma zdravotni problemy.Tak bych chtela nasadit nejakou regenacni/ocistnou kuru.Dekuji

EcceVita – Vhodná je kombinace Šatavari + Mumio + Omega-3 + Probiomix. MUDr. David Frej

zákazník -Zdravím, maminka (48let) tablety zdraví pro ženu užívá už zhruba 3-4 měsíce a moc jí vyhovují. Chci se zeptat, zda se mohou tablety užívat dlouhodobě? Nebo se musí po nějakém čase na chvíli vynechat. Děkuji za odpověď.

EcceVita – Lze užívat dlouhodobě, např. po půlroce udělat měsíční přestávku. MUDr. David Frej

ČPZP – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna | Gynekologie

Dobrý den, mám asi zbytečný dotaz, ale přesto se musím zeptat. Slyšela jsem, že syrovátka jsou velice dobré na pleť, ale beru HA a tak bych se chtěla zeptat jestli se pitim syrovátek nemůže snížit účinek HA. Děkuji moc za odpoveď.

Ne, syrovátka nepatří mezi látky, které snižují účinek HA. K látkám snižujícím účinek HA patří živočišné uhlí, tetracyklinová antibiotik,ampicilin , karbamazepim, barbituráty a snížení účinku může nastat jako důsledek snížení vstřebávání při průjmu či zvracení.

Dobrý den pane doktore, dneska jsem byla na UTZ při nativním cyklu + ICSI a paní dr. mi řekla, že na levém vaječníku mám po clostilbegytu 1 folikul velikosti 19 mm – proto zítra ve 22 hod. si mám píchnout pregnyl a v pondělí na OPU.

Jenom mě vylekala, že prý to vajíčko může prasknout rychleji než v pondělí a tak k OPU nemusí dojít. Můžete mi prosím napsat, kolik mm by měly měřit folikuly při odsávání? a je ten můj opravdu už přezrálý nebo to může dopadnout dobře.

Děkuji a omlouvám se, ale bojuju už 6 let

Zajímavé:  Český Přípravek Na Klouby?

20 mm v průměru je optimální velikost. Je to průměr, takže zjištěných 19 mm neznamená nic špatného. Komentovat výrok lékařky ale nemohu, protože nemám dost informací, které jsou ve Vaši zdravontické dokumentaci. Vaše obavy sice chápu, ale strach Vám vůbec nepomůže, spíše naopak.

dobrý den, už více než rok mě trápí bolavé bradavky. Někdy stačí, když se jen trochu dotknu a už bolí, ale nic z nich nevytéká, někdy je to v pořádku a vůbec nebolí, není na to nějaká mastička? Beru pouze antikoncepci (minisiston), může to mít vliv?

Ano, užívání hormonálních antikoncepčních prostředků ( tablety či náplast) může u některých žen mít za následek to, co popisujete. Takže buď dočasně přerušte užívání Minisistonu anebo při přetrvávání potíží i po vysazení tablet navštivte mamologickou ambulanci.

Ráda bych věděla, zda jsem chráněna proti otěhotnění také v 7-denní pauze při už9vání antikoncepce (Yadine).

Ano, antikoncepční účinek Yadine ( ale i jiných hormonálních antikoncepčních tablet- typ 21 na měsíc) je zaručen i v 7- mi denní pauze v užívání.

Dobrý den.Mam dotaz který se se týká možného těhotenství.Poslední menstruaci jsem měla 31.7-5.8 Pak jsem zapoměla nasadit antikoncepci (tri-regol) ale pak jsem jednoho dne asi kolem 16.8. měla nechráněný pohlavní styk.Mám stálého partnera,ale na příchod miminka nejsme ani jeden ještě připravení.Kdy bych asi tak mohla zjistit jestli jsem otěhotněla.Děkuji za odpověd a přeji krásný den

Nechráněný pohlavní styk uvádíte před týdnem ( plus mínus pár dnů). Po týdnu absolutně nelze prokázat graviditu. Na podobné dotazy odpovídám velmi, ale velmi často a pořád dokola. Dotaz jsem napsala v rubrice Dotazy lékařům, kde je ale také napsáno v úvodu : “ ……

Vyberte si odbornost a podívejte se na dříve položené dotazy. Pokud nenajdete odpověď na svůj problém, položte vlastní dotaz“. Takže moje odpověď je stejná.

Jistotu zda jste či nejste těhotná získáte u svého gynekologa tak za 4 týdny od doby, kdy byl nechráněný pohlavní styk

Dobrý den, jsem asi 3tt těhotná,ale 7.8. jsem byla na rtg plic, měla jsem zápal plic,brala jsem Zinnat a Klacid, pak 21.8. jsem šla na kontrolní rtg. Chci se zeptat, zda toto všechno může nějak vážně poškodit plod a jestli ano co mám dělat Jsme zoufalá, strašně moc si mimi přejem.Petra

3- týdenní gravidita byla stanovena kým ??!! Na jednoznačný závěr či potvrzení je to moc brzy. Nejprve je nutné jednoznačné prokázání těhotenství a to lékařem- gynekologem. A pak teprve je na místě zkoumat možné ovlivnění gravidity resp.

plodu uvedenými skutečnosti ( RTG a antibiotika). A v tom není kompetentní obor porodnictví- gynekologie, ale lékařská genetika. Takže Váš gynekolog by Vám měl posléze dát doporučení na příslušné oddělení či ambulanci.

Přeji Vám kladné výsledky, ať se Vaše přání klidně naplní či vyplní.

Dobrý den, užívala jsem 1 rok antikoncepci Lindynette,často mi při uživání těchto tablet vynechávala menstruace, td 2.8.2007 jsem ji vysadila a menstruace opět nikde. Chtěla bych druhé dítě, tak nevím zda je to s tím krvácením normální a zda se cyklus sám upraví.¨ Děkuji za odpověd Ivuš

Z napsaných údajů nelze udělat závěr, zda se menstruační cyklus sám upraví. Nejlepší je jít na vyšetření ke svému gynekologovi, který má Vaši zdravotnickou dokumentaci.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli něco nezanedbám, když půjdu na první těhotenské vyšetření až mezi 13. a 14. týdnem těhotenství? To je 19.9. Z důvodu dovolené mé gynekoložky. Vlastně se mi jedná o potvrzení nebo vyvrácení těhotenství, protože si nejsme jistá, zda jsem těhotná nebo ne. Žádné příznaky nepociťuji, snad jen větší pocení a citlivější prsa, ale to může být jen zdání.

Těhotenské testy jsou negativní, ale PM byla 18.6. Již od osmnácti let mívám migrény. Tento týden jsem měla dvakrát silné bolesti hlavy se zvracením. Můžu si vzít Panadol Extra, když nevím jestli jsem těhotná? Nejhorší na tom je to čekání a nejistota, takže jsem dost nervózní. Proto se omlouvám a děkuji za trpělivost při čtení mého dotazu a budu ráda za jeho zodpovězení. Děkuji.

Pavla

Obecně lze říci, že nic nezanedbáte. Panadol s účinnou látkou Paracetamol lze v graviditě použít. Jen se divím, že Vaše gynekoložka nemá zajištěn zástup !? Je to velmi nezvyklé na tak dlouhou dobu nemít zajištěno zastupování.

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli uzivani HA muze zapricinit vznik nejake cysty. Pritelkyne zvazuje vysazeni HA, ze ji bylo receno, ze zminene prasky mohou zapricinit cystu…. Co je na tom pravdy? Jde mi o jeji bezpeci, ale vzdy jsem slysel, ze je prave uzivani lepsi pro radu problemu ohledne zenskych problemu…. Moc dekuji za odpoved

Máte asi na mysli cysty na vaječnících. Právě opak je pravdou. Užívání hormonálních antikoncepčních tablet vede ke snížení výskytu ovariálních, čili vaječníkových cyst. V gynekologických kruzích je to známý fakt. Toto i další informace lze pročíst mimo jiné i na webových stránkách s adresou: www.neplodnost.cz

Dobrý den, chtěla bych vědět, zda je normální krvácení po zamlklém potratu. Do propouštěcí zprávy z nemocnice mi doktor napsal, že nekrvácím, já ale krvácím. Na kontrolu jdu za 14 dnů. Děkuji Pavlina

Krvácení a krvácení je rozdíl. Míru může posoudit vyšetřením gynekolog, případně provést ultrazvukovou kontrolu, zda přece jenom v děloze nezůstaly části plodového vejce.

A nejen ultrazvukem ale i pohmatovým vyšetřením, zda a jak se uzavírá hrdlo děložní. Předpokládám, že po zamklém potratu byla provedena evakuace dutiny děložní a její revize.

Takže při Vašich pochybnostech je na místě vyšetření u gynekologa.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector