Mléčné Kvašení A Zdraví?

Bakterie mléčného kvašení jsou totiž výborným konzervantem a zelenina si díky jim uchová řadu vitaminů a minerálů. Mléčné kvašení výborně podporuje imunitu, krev, čistí trávicí trakt a podporuje zdravou střevní mikroflóru a regeneruje jaterní tkáň. Díky ní do těla vstupuje řada enzymů a ty regenerují buňky.

Kde se používá mléčné kvašení?

Mléčné kvašení se využívá především ke konzervaci okurek, zelí, hub, a také při výrobě tvarohů a sýrů. Jedná se o poměrně specifický způsob konzervace, který není především u okurek a zelí nijak zvlášť složitý. Vzhledem k slabšímu konzervačnímu účinku je dobrá následná sterilizace.

Co se týká mléčného kvašení?

Mléčné kvašení se týká nejen samotného mléka, ale také především zeleniny. Představte si dávné doby, kdy lidé rozhodně nedisponovali lednicí a mrazákem ani blízkou lékárnou, kde se daly koupit různé medikamenty.

Co je mléčně kvašená zelenina?

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví 1 Kilogram různé zeleniny. Nakrájejte nebo nastrouhejte kilogram zeleniny. Nejlépe několik druhů podle možnosti a chuti. 2 Variace. Samozřejmě, že se nabízejí různé kombinace zeleniny — stačí třeba jen nastrouhaná syrová červená řepa s mrkví a 3 Technologie známá tisíce let. Kvašení je způsob uchovávání zeleniny, který lidé More

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector