Křepelčí Vejce A Zdraví?

Oproti slepičím vejcím obsahují dvojnásobek vitaminů, vysoký podíl draslíku, železa a fosforu, esenciální aminokyseliny a velké množství lecitinu, který snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Jsou také bohatým zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Proč jsou Křepelčí vejce alergické?

Křepelčí vejce navíc nezpůsobují žádné alergické reakce. Naopak produkují ovomukoidový extrakt, využívaný k léčbě alergie. Vajíčka umí také pomoci lidem, kteří trpí na anemii (chudokrevnost), záněty žaludku či je často trápí bolesti hlavy. V Rusku, Americe i Japonsku užívají k léčebným účelům syrová křepelčí vejce.

Proč jsou křepelčí vajíčka zdraví prospěšná?

Křepelčí vajíčka jsou zdraví prospěšná úplně celá, a to včetně skořápky. Ta obsahuje vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid. Když je jemně nadrtíte, můžete je přidat do vařených jídel.

Jak se vaří křepelčí vajíčka?

Křepelčí vajíčka se používají v kuchyni podobně jako ta slepičí. Protože jsou malá, vaří se kratší dobu. Vajíčka vložte do studené vody a když vodu přivedete k varu, vařte je 1 minutu, pak vypněte zdroj tepla a nechte dojít. Pokud chcete vajíčka naměkko, nechte ještě dojít 6 minut, na hniličku 7 minut a vajíčko natvrdo vyndejte po 10 minutách.

Proč jíst křepelčí vajíčka?

Z vědeckých studií vyplývá, že konzumací křepelčích vajec předcházíme kardiovaskulárním onemocněním, osteoporóze. Pomáhají posilovat imunitu. Sportovcům poslouží jako výborný zdroj bílkovin. Blahodárný vliv mají i na nervový systém, také na játra a ledviny, povzbuzují potenci a léčí zánět prostaty.

Jak konzumovat křepelčí vejce?

Konzumují se vařená, smažená, pečená, nakládaná. Upravují se stejným způsobem jako slepičí, patří mezi nejchutnější drůbeží vejce. Syrová se rozbíjejí seknutím nože. Skořápka obsahuje mnoho cenných prvků, vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid.

Jak upravit křepelčí vejce?

Křepelčí vejce natvrdo

Zajímavé:  Pigmentové skvrny - Vše o zdraví

Začněte tak, že do kastrolu, nebo plecháčku dáte vodu a přivedete ji k varu. (Pro vaření stačí 3 cm.) Do vroucí vody dejte vejce, přikryjte je pokličkou a vařte je po dobu čtyř minut. Nakonec je zchlaďte pod studenou tekoucí vodou.

Co z křepelčích vajec?

Křepelčí vajíčka

  1. 50 minut. Šakšuka v praprikách.
  2. 50 minut. Křepelčí vejce v bramborovém košíčku.
  3. 60 minut. Zapečené lečo.
  4. 25 minut. Špagety s vajíčkama.
  5. 45 minut. Košíčky s hráškem a křepelčími vajíčky.
  6. 30 minut. Placičky.
  7. Krevetový koktejl s křepelčím vejcem.
  8. paštika z divočiny.

Kolik křepelčích vajec za jedno slepičí?

Křepelčí vejce jsou maličká, za jedno slepičí jich musíte připravit asi pět. Oproti jiným však mají výborné dietetické i výživové vlastnosti. Mají nízký obsah cholesterolu, ale vysoký obsah prospěšných látek, jako je železo, vápník, hořčík, zinek, fosfor a měď.

Jak dlouho vydrzi křepelčí vejce?

Trvanlivost křepelčích vajec

Větší trvanlivost mají vejce neoplozená a to asi 3 měsíce.

Jak dlouho varit křepelčí vajíčka?

Naberte je na lžičku, jemně ponořte do rendlíku a čekejte 2, 3 nebo 4 minuty. Tím dosáhnete uvaření naměkko, na hniličku nebo natvrdo. 3. Poté je vložte do studené vody a nechte je trochu vychladnout.

Co je ve vejci?

Vejce jsou tvořena vodou (74 %), kvalitními bílkovinami (13 %), tuky (12 %), dále obsahují některé vitamíny a minerální látky. Obsah sacharidů je ve vejcích nevýznamný. Průměrné vejce o hmotnosti 55 g má energetickou hodnotu 340 kJ.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Adblock
detector