Kysané zelí je velmi nízkokalorická potravina s protizánětlivými účinky a mnoha léčivými výhodami. Kromě toho, že zelí nabízí probiotika, antioxidanty a vlákninu, má i další důležité složky potřebné pro zdraví. Kysané zelí obsahuje vitamíny K, C, A, kyselinu listovou, vápník, draslík, fosfor a mangan.
Co je kysané zelí?
Kysané zelí – účinky, rizika a kompletní nutriční profil 1 Fakta o kysaném zelí. Kvašené zelí je tradiční jídlo v Německu, Rusku, Polsku, Holandsku i Estonsku a dalších 2 Užívání kysaného zelí. Kysané zelí můžete konzumovat čerstvé, konzervované, vařené, dušené nebo například ve formě šťávy. 3 Nežádoucí účinky kysaného zelí. Zadržování vody a zvedání krevního tlaku More
Co je kysané zelí protizánětlivé?
Kysané zelí obsahuje kromě vitamínů a minerálních látek také některé organické sloučeniny, které fungují jako protizánětlivá činidla. Rostlinné antioxidanty obsažené v zelí mohou díky své protizánětlivé schopnosti například snižovat bolest a nepohodlí kloubů, svalů či jiných zanícených oblastí.
Proč je kysané zelí superpotravinou?
Kysané zelí se mezi superpotraviny řadí díky vysokému obsahu vlákniny, vitamínu C, vitamínu K a železa. Zároveň je nízkokalorické a téměř bez tuku. Kysané zelí je přirozeně fermentované (kvašené) a je také probiotikem. Zdravé je zejména syrové kysané zelí.
Co je v hrnku kysaného zelí?
Půl hrnku kysaného zelí obsahuje: 1 kalorií 2 g tuku 3 g vlákniny 4 g sacharidů 5 g cukru 6 g proteinu 7 mg sodíku (20 0 denní doporučené dávky) 8 mg vitamínu C (17 % denní doporučené dávky) 9 mikrogramů vitamínu K (11 % DDV) 10 mg železa (6 % DDV) More items